#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Interviu cu Ana-Maria Coman, pentru a patra oara campioana nationala de golf

Interviu cu Ana-Maria Coman, pentru a patra oara campioana nationala de golf

Revista nr. 154 | 03-10-2012 | Alexandru Mitchievici


Ajunsă la 22 de ani, sportiva din Sebeş a câştigat al 4-lea titlu de campioană naţională la golf.

Cu acest prilej Ana-Maria Coman a acordat un interviu pentru ziarul Informaţia de Alba.

-Cum ai început să practici acest sport? Cine ţi-a pus crosa în mână?
-Am început să practic acest sport de la vârsta de 12 ani, datorită tatălui meu şi a fratelui meu, care erau deja la un nivel avansat. Am urmărit mai multă vreme turneele de golf de la televizor, am citit reviste de specialitate, am pus mâna pe crosă şi nu am mai lăsat-o de atunci.

-Cum este să faci parte dintr-o familie în care toţi practică golful şi o fac la nivel mare?
-Faptul că în familia mea se practică un sport în care reuşim să facem performanţă este senzaţional. În familie am învăţat că, într-o anumită măsură, competiţia dintre noi este productivă, faptul că împărţim aceleaşi experienţe ne ţine uniţi şi ştiu că vom avea mereu ceva de învăţat unii de la ceilalţi. Fiecare din noi este antrenorul celuilalt.

-Ce poţi să ne spui despre maestrul Paul Tomiţă?
-L-am cunoscut pe Paul Tomiţă când încă eram un copil, şi îmi amintesc cu drag mirosul de pipă care îl înconjura şi dragostea lui pentru dealurile de la Pianu, care s-au transformat peste ani într-un teren de golf minunat. Am luat de la dânsul o singură lecţie de golf, şi de fiecare dată când simt că jocul meu nu merge, mă gândesc la acea lecţie de golf şi o iau de la început. Totodată, îmi trec prin minte numeroasele lui poveşti de la diverse competiţii mondiale, piperate cu cele mai interesante momente din acele timpuri.

-Dă-ne propria ta definiţie pentru GOLF !
-Golful pentru mine este locul unde scap de grijile cotidiene, este momentul meu de linişte, este întâlnirea cu cei mai dragi prieteni şi este ceea ce mă leagă de familie şi îmi aminteşte de „acasă”.

-E al 4-lea titlul naţional. Ce înseamnă acest lucru pentru un sportiv de 22 de ani?
-Pentru mine, fiecare titlu este la fel de important. Încerc an de an să mă menţin la un nivel de performanţă foarte ridicat, pentru a le motiva pe competitoarele mele să devină la fel de bune la rândul lor. Mă simt extrem de onorată penru titlurile de campioană naţională şi sper să demonstrez şi anii care urmează că sunt un competitor de temut.

-Dacă nu practicai golful, ce crezi că ţi s-ar fi potrivit? (ca sport)
-Înainte de a juca golf obişnuiam să joc tenis, care într-o anumită măsură se aseamănă cu golful. Faptul că am avut influenţă sportivă în familie m-a determinat să practic orice fel de sport, atât timp cât fac mişcare şi menţin o viaţă sănătoasă.

-Ce faci în weekenduri, atunci când nu joci golf?
-Când nu joc golf, obişnuiesc să particip şi să mă implic în proiecte comunitare, îmi petrec timpul cu prietenii şi citesc diverse cărţi. Însă aceste lucruri se petrec de obicei iarna, când îmi este foarte greu să merg la o partidă de golf.

-Probabil că rezultatele din acest an te vor propulsa în primii sportivi ai judeţului
în anul 2012. Ce ar însemna pentru tine să fii declarată SPORTIVA ANULUI 2012 în
judeţul Alba?
-Să fii numit sportivul anului este un pas frumos din cariera oricui, însă m-ar bucura şi mai tare pentru faptul că ar aduce golfului recunoaştere, atât în judeţ cât şi la nivel naţional.

-Ce îţi doreşti din punct de vedere sportiv în următorii 2-3 ani?
-Anul acesta cariera mea de sportiv a atins cel mai înalt prag din experienţa mea de golf, reuşind să mă calific la Finala Mondială de Golf, organizată de BMW în Africa de Sud. Sper ca şi alte experienţe de acest gen să aibă loc şi în anii care urmează.

-Felicitări şi multe alte titluri în continuare!
- Mulţumesc!


Ana-Maria Coman, scurtă biografie:

Ana-Maria Coman s-a născut la 26 august 1990 în Sebeş. În momentul de faţă este studentă la masterat în Marketing şi Publicitate.
Pentru Ana-Maria orice sport este o pasiune şi practică, atunci când are timp, tenis, înot şi jogging în aer liber. De asemenea, când timpul o permite, merge la film sau la proiecte în folosul comunităţii în cadrul clubului Rotaract.
Din când în când, Ana-Maria cântă într-o formaţie cu nişte prieteni.
Ana-Maria Coman a câştigat titlul naţional la golf în anii 2012, 2011, 2010 şi 2008.

Interviul a apărut miercuri, 3 octombrie 2012, în ziarul Informaţia de Alba, având semnătura lui Iulian Brok


 

Taguri: interviu, Ana-Maria Coman, patra, oara, titlu, campioana, nationala, golf, Sebes

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>