#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Albaiulianul Tamas Bogya, dublu campion national la orientare-mountain bike

Albaiulianul Tamas Bogya, dublu campion national la orientare-mountain bike

Revista nr. 154 | 02-10-2012 | Alexandru Mitchievici


În weekend la Baia Mare au avut loc finalele Campionatelor Naţionale de Orientare pe Mountain-Bike,  disciplină intrată de curând în sportul din România.

Competiţia a avut trei finale: probele de Sprint, Medie distanţă şi Lungă distanţă, iar printre participanţi s-a numărat şi Tamas Bogya, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, care a pornit în competiţie din postura de principal favorit.

În finala de Sprint, Tamas a fost învins surprinzător de către Simion Suciu de la CSM Miercurea Ciuc, albaiulianul fiind obligat să se mulţumească „doar” cu medalia de argint a probei.

În ultimele două finale, albaiulianul şi-a dominat concurenţii, impunându-se fără drept de apel: aşadar a câştigat cele două titluri de campion naţional puse în joc.

„Chiar dacă numărul competitorilor în această disciplină relativ nouă în peisajul sportiv naţional este unul destul de redus, asta nu reduce cu nimic meritele lui Tamas. În anul sportiv 2012 care se apropie de finalul competiţional, el a fost sportivul care a participat cu succes la toate competiţiile importante atât la nivel naţional cât şi internaţional, fiind cel mai valoros sportiv al secţiei de Orientare în acest an”, a declarat Marius Anghel, instructor sportiv al secţiei de Orientare
din CS Unirea Alba Iulia.

Să mai notăm faptul că în perioada 5-7 octombrie se va desfăşura ultima competiţie oficială importantă din 2012 la care sportivii secţiei de orientare vor fi prezenţi. Este vorba despre  Campionatele Naţionale de Noapte (pe echipe) care se vor desfăşura în staţiunea Moneasa. CS Unirea Alba Iulia va participa cu 4 sportivi: Tamas Bogya şi Radu Milea - la seniori, iar Robert Muscaliuc şi Ştefan Copeţchi – la juniori I.


 

Taguri: albaiulianul, Tamas Bogya, dublu, campion, national, orientare, mountain, bike, Baia Mare, Moneasa, CS Unirea, Simion Suciu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>