#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
ALEA 2012, un eveniment pentru dezvoltarea pietei locale de solutii de energie verde, ecologica si economica

ALEA 2012, un eveniment pentru dezvoltarea pietei locale de solutii de energie verde, ecologica si economica

Revista nr. 153 | 30-09-2012 | Alexandru Mitchievici


În perioada 28-29 septembrie la Alba Iulia a avut loc a V-a ediţie a Târgului de Echipamente şi soluţii complete ALEA, eveniment organizat de CJ Alba şi Agenţia Locală a Energiei Alba.

Oferta pentru publicul albaiulian a fost diversificată: panouri solare, atât termice cât şi electrice, mici turbine eoliene, micro-hidrocentrale, cazane cu soluţii de încălzire cu biomasă (lemn, rumeguş, brichete), pompe de căldură. În ultimii 3-4 ani, aceste produse puteau fi cumpărate prin programul naţional Casa Verde, dar în 2012 programul a fost blocat.

Salonul inventatorilor din cadrul târgului ALEA 2012 i-a găzduite pe Albert Salami, Cornel Cârjan, Doru Moza, Gheorghe Pop, Valentina Nicolae, Ioan Ţoţu, Corneliu Birtok Băneasa, Adrian Lăculiceanu, Florin Eugen Tudor Frunză, Marian Velcea, Marius Arghirescu, Justin Virgilius Capră.

Celebrul inventator Justin Capră a declarat: „Acest salon reprezintă un imbold. Gândiţi-vă că vor fi din ce în ce mai puţine locuri de muncă, pentru că lumea se robotizează şi acest salon demonstrează posibilităţile viitoare. Lumea se modifică, sunt întreprinderi în Spania, în Franţa, în Germania unde am fost, unde în loc de 1.000 de salariaţi au ajuns să lucreze 12-15 oameni care apasă pe butoane, aşa încât trebuie să ne îndreptăm spre alte domenii, trebuie să regândim lucrurile”.

În faţa unui autobuz STP, tânărul inventator Corneliu Birtok Băneasa a prezentat celebrul filtru Air By Corneliu, economic şi ecologic.

Concluzi a fost oferită de Florin Andronescu, directorul ALEA: „Scopul nostru este să deschidem piaţa locală pentru soluţii de eficientizare a energiei şi de utilizare a energiei verzi în toate formele ei”.

La concursul de filme din cadrul târgului au fost prezentate 4 filme, din care se va decide câştigătorul de 500 de euro.


 


ALEA 2012, un eveniment pentru dezvoltarea pietei locale de solutii de energie verde, ecologica si economica ALEA 2012, un eveniment pentru dezvoltarea pietei locale de solutii de energie verde, ecologica si economica ALEA 2012, un eveniment pentru dezvoltarea pietei locale de solutii de energie verde, ecologica si economica ALEA 2012, un eveniment pentru dezvoltarea pietei locale de solutii de energie verde, ecologica si economica ALEA 2012, un eveniment pentru dezvoltarea pietei locale de solutii de energie verde, ecologica si economica ALEA 2012, un eveniment pentru dezvoltarea pietei locale de solutii de energie verde, ecologica si economica ALEA 2012, un eveniment pentru dezvoltarea pietei locale de solutii de energie verde, ecologica si economica ALEA 2012, un eveniment pentru dezvoltarea pietei locale de solutii de energie verde, ecologica si economica ALEA 2012, un eveniment pentru dezvoltarea pietei locale de solutii de energie verde, ecologica si economica ALEA 2012, un eveniment pentru dezvoltarea pietei locale de solutii de energie verde, ecologica si economica ALEA 2012, un eveniment pentru dezvoltarea pietei locale de solutii de energie verde, ecologica si economica ALEA 2012, un eveniment pentru dezvoltarea pietei locale de solutii de energie verde, ecologica si economica
Taguri: ALEA, 2012, eveniment, dezvoltarea, pieta, locala, solutii, energie, verde, ecologica, economica

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>