#452
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
SC Grup Corint SA cesioneaza jumatate din Cetatea Alba Iulia unui SRL... Corint SRL

SC Grup Corint SA cesioneaza jumatate din Cetatea Alba Iulia unui SRL... Corint SRL

Revista nr. 153 | 25-09-2012 | Alexandru Mitchievici


25 septembrie 2012, Consiliul Local Alba Iulia...

Şedinţă maraton la Consiliul Local Alba Iulia unde consilierii locali au dezbătut 39 de proiecte mari şi alte în 5 ore.

Unul din cele mai controversate puncte s-a referit la cesionarea între două firme ale familiei Sabău. Deşi nu a fost pe ordinea de zi, consilierii au dezbătut un punct care a privit cesionarea unor terenuri de la SC Grup Corint SA (patron Daniel Sabău, restaurator) la Corint SRL (patron Mircea Sabău, arhitect).

Primăria şi SC Grup Corint SA au semnat un contract în 2006 pentru administrarea unei importante părţi din Cetatea Alba Iulia. Acum însă SC Grup Corint SA a cerut şi a obţinut cesionarea către un SRL condus de Mircea Sabău (fratele celui care conduce SC Grup Corint SA).

În urmă cu câteva zile în presa din Alba Iulia a apărut un articol (nesemnat) în care se afirma că societatea comercială care administrează jumătate din Cetatea Alba Iulia este pregătită să acţioneze în instanţă Consiliul Local Alba Iulia în cazul în care consilierii nu se vor pronunţa în timp util asupra cererii lor de cesiune a contractului (o eventuală cesiune către terţi fiind stipulată în contractul dintre CL Alba Iulia şi SC Grup Corint SA).

Votul consilierilor a fost unul aşteptat: proiectul de cesiune a trecut cu 13 voturi pentru şi 7 abţineri. S-au abţinut consilierii PNL plus unul din cei doi consilieri PP-DD, Dorin Pocol, şi unul al PDL, avocatul Marius Costinaş. Foarte dubioasă atitudinea consilierilor PSD Alba Iulia.

SC Grup Corint SA a realizat 99 la sută din lucrările de restaurare din Cetatea Alba Iulia, câştigând prin contracte cu dedicaţie peste 75 de milioane de euro.


Motivul
invocat de SC Grup Corint SA pentru cesionarea către o altă firmă a familiei Sabău, Corint SRL:

„Societatea Comercială Grup Corint SA împreună cu grupul de societăţi acţionare îşi propune să restructureze activităţile comerciale pe societăţi cu obiecte distincte de activitate, cum ar fi, spre exemplu: societatea comercială Grup Corint SA doar pentru construcţii şi lucrări de restaurare, iar societatea comercială Corint SRL, pentru turism şi servicii aferente. Cesiunea Contractului de asociere către societatea comercială Corint SRL, societate aflată în cadrul grupului nostru, va facilita un exerciţiu financiar explicit al fiecărui an calendaristic, care să regularizeze,după aprobarea bilanţului contabil, obligaţiile clare faţă de partener, respectiv Consiliul Local”.

De acum încolo, datoriile Grup Corint se vor strânge în SRL-ul lui Mircea Sabău, un SRL care va putea fi închis oricând cu datorii oricât de mari. Iar SC Grup Corint SA va rămâne curat ca lacrima, fără prihană şi fără datorii.


 

Taguri: grup, corint, SA, cesioneaza, mare, afacere, jumatate, cetate, Alba Iulia, SRL, Corint SRL, Dan Sabau, Mircea Sabau, terenuri

Ratari

Criticisme (2)

Darius
25-09-2012
si cum justitia din Alba este oarba schoapa si violata....
Raspunde
mike
25-09-2012
PSD-istii is prosti, dar liberalii ce au pazit ?
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>