#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Judecatorul Cristi Danilet si-a sters de pe blogul personal amenintarile adresate celor care au mers la referendum

Judecatorul Cristi Danilet si-a sters de pe blogul personal amenintarile adresate celor care au mers la referendum

Revista nr. 149 | 27-08-2012 | Alexandru Mitchievici


Cristi Dănileţ, procurorul care i-a ameninţat pe cei care nu s-ar supune anchetelor procurorilor după referendumul din 29 iulie 2012, şi-a sters de pe blogul său toate ameninţările.

Cristi Dănileţ (judecător membru în CSM) a fost foarte critic faţă de cei care au contestat anchetele politice ale procurorilor veniţi cu duble Poliţiei să-i intimideze pe cei care au votat la referendum...


Iată ce scria judecătorul portocaliu Cristi Dănileţ în urmă cu două săptămâni pe blogul personal:

„Constat ca in ultimele zile se fac diverse afirmaţii cu privire la procurori şi la anchetele lor. Desigur, vorbesc de referendumul recent desfăşurat. Mai constat că unii aşa zişi analişti/comentatori instigă la revolte publice împotriva magistraţilor. Şi mai constat că unii oameni, cercetaţi sau nu, se opun cu violenţă verbală sau fizică la desfăşurarea activităţilor ce ţin de ancheta penală.

Tuturor acestora le spun să citească cu atenţie următorul articol din Codul Penal introdus în legislaţia noastră în anul 2008:

ART. 272 ind.1 - Sfidarea organelor judiciare Întrebuinţarea de cuvinte insultătoare ori gesturi obscene sau ameninţătoare la adresa integrităţii fizice a unui judecător, a unui procuror sau a unui organ de cercetare penală, de către o persoană care participă sau asistă la o procedură care se desfăşoară în faţa instanţei sau a organului de urmărire penală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează întrebuinţarea de cuvinte insultătoare ori gesturi obscene sau ameninţătoare în mod nemijlocit la adresa integrităţii fizice a unui judecător, a unui procuror sau a unui organ de cercetare penală, poliţist sau jandarm, pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiei.

ART. 25 – Instigatorul Instigator este persoana care, cu intenţie, determină pe o altă persoană să săvârşească o faptă prevăzută de legea penală.

ART. 26 - Complicele Complice este persoana care, cu intenţie, înlesneşte sau ajută în orice mod la săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.

ART. 27 - Pedeapsa în caz de participaţie Instigatorul şi complicele la o faptă prevăzută de legea penală săvârşită cu intenţie se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru autor”.


*Pozele au fost preluate de pe ghimpel.ro şi Lumea Justiţiei


 


Judecatorul Cristi Danilet si-a sters de pe blogul personal amenintarile adresate celor care au mers la referendum Judecatorul Cristi Danilet si-a sters de pe blogul personal amenintarile adresate celor care au mers la referendum Judecatorul Cristi Danilet si-a sters de pe blogul personal amenintarile adresate celor care au mers la referendum
Taguri: judecatorul, Cristi Danilet, a sters, blogul, personal, amenintari, adresate, au mers, referendum, procurori, duba, politiei

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>