#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Senatorul meu

Revista nr. 149 | 30-08-2012 | Alexandru Mitchievici


Senatorul meu


Au fost momente în care nu am fost de acord cu senatorul Ioan Ghişe, sunt aspecte în viaţa sa care ridică anumite semne de întrebare, însă ceea ce a făcut senatorul în ultimele zile merită toată aprecierea.

Senatorul Ioan Ghişe a fost singurul parlamentar care a încercat să explice faptul că invalidarea referendumului de către Curtea Constituţională este o gravă infracţiune. Este singurul care, cu explicaţii logice, a afirmat că referendumul din 29 iulie 2012 a fost valid şi legal şi prin urmare, parlamentarii USL ar trebui să nu accepte hotărârea de constatare a Curţii în plenul Parlamentului. Din păcate, USL-ul nu l-a ascultat pe Ioan Ghişe, risipind astfel cele aproape 8,5 milioane de voturi ale oamenilor. În faţa proprilor votanţi, USL-ul şi-a pierdut din credibilitate, pentru că alianţa nu a fost în stare să fructifice votul liber, democratic, masiv, al oamenilor care au decis demiterea preşedintelui Băsescu.

Principalele idei expuse de Ioan Ghişe sunt acestea: 1. Curtea Constituţională a săvârşit mai multe infracţiuni, prima fiind uzurparea de calităţi oficiale, prin faptul că s-a substituit Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pronunţându-se în chestiuni de legalitate a referendumului, deşi avea atribuţii să se pronunţe numai în privinţa constituţionalităţii procedurilor privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. 2. Curtea se face vinovată de uzurparea suveranităţii poporului: Ghişe a explicat că un grup de 6 oameni (judecători ai Curţii) a anulat votul exprimat de 8,5 milioane cetăţeni. „Referendumul este un moment al exercitării suveranităţii poporului. Nu pot 6 oameni să exercite suveranitatea în nume propriu, nu ei stabilesc că ce a votat poporul suveran nu este valabil, ei neavând competenţă decât pentru constituţionalitate, nu pentru legalitate”, a afirmat Ghişe.

Momentul pe care îl apreciez însă cel mai mult s-a consumat marţi, 28 august, când senatorul Ioan Ghişe s-a plimbat în jurul Palatului Cotroceni, cu o pancartă pe corp, pancartă pe care era scris: „Poporul a decis, Băsescu e demis” şi „Popor român, eşti suveran”. Pentru toate acestea, chiar dacă nu îl pot vota, braşoveanul Ioan Ghişe este senatorul meu de suflet!


Editorial apărut joi, 30 august 2012, în zairul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: senatorul, meu, Ioan Ghise, protest, pancarte, Cotroceni, poporul, a decis, Traian Basescu, demis, unic, USL, referendum, inval

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>