#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator

Cum poti sa pierzi cand ai castigat

Revista nr. 149 | 28-08-2012 | Alexandru Mitchievici


Cum poţi să pierzi când ai câştigat


Când 7,4 milioane de oameni îţi spun că eşti beat, te duci acasă. Ei bine, Traian Băsescu refuză să plece acasă…

Forul politic suprem al unui popor este Parlamentul şi el trebuie să decidă în chestiunile politice atunci când poporul nu se exprimă direct (prin alegeri, referendum, alte consultări populare). Parlamentarii au fost aleşi de popor, în schimb judecătorii Curţii Constituţionale sunt numiţi prin decizie politică, nu în funcţie de competenţe, vechime etc.

Iată însă că în anul 2012, Curtea decide într-o chestiune politică majoră, care va influenţa viaţa politică românească pentru următorii doi ani, negând decizia Parlamentului care l-a suspendat pe Băsescu, negând votul populaţiei care l-a demis de facto pe Traian Băsescu.

Până în 2012 aproape că nu am auzit de Curtea Constituţională. În ultimii ani a fost discretă şi necunoscută celor mai mulţi. În ultimul an însă, ea a fost pregătită pentru a susţine regimul Băsescu, contestat tot mai tare de populaţie. Curtea a fost reinventată în 2011-2012 de Băsescu pentru a eluda anumite decizii ale Parlamentului şi pentru a combate votul cetăţenilor.

Conform legii, CCR-ul are menirea de a spune doar dacă o lege este sau nu în conformitate cu Constituţia. CCR-ul nu are atribuţia de a invalida sau nu un referendum, nu are dreptul de a interveni în politică, deşi asta face de câteva luni: se implică în jocul politic… Oamenii din
Justiţia băsistă (numiţi de Băsescu) se implică în politica românească.

Probabil peste vreo 30 de ani, când vom afla cine l-a împuşcat pe JFK, atunci vom afla cum a dispărut flota românească condusă de Traian Băsescu, deşi nu există nici un Triunghi al Bermudelor în Marea Neagră. Astăzi ştim clar că 7,4 milioane au votat pentru demiterea lui Băsescu. Cert este că Axa str. Comăniţa-CCR-Servicii Secrete a funcţionat ca un veritabil Triunghi al Bermudelor care a făcut să dispară 7,4 milioane de voturi ale cetăţenilor care s-au exprimat liber, direct, public în favoarea demiterii preşedintelui Băsescu.

Am o întrebare pe care le-o adresez celor 8,4 milioane de români care au fost la vot: Cum poţi să pierzi deşi ai câştigat?


Editorial apărut marţi, 28 august 2012, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: cum, poti, sa pierzi, cand, ai castigat, referendum, invalidat, curtea, constitutionala, Traian Basescu, 7,4 milioane

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>