#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
100 de participanti in Tabara de Arta Fotografica de la Garda, judetul Alba

100 de participanti in Tabara de Arta Fotografica de la Garda, judetul Alba

Revista nr. 148 | 20-08-2012 | Alexandru Mitchievici


În perioada 12-18 august 2012 în cadrul Centrului de Agrement Arieşeni s-a desfăşurat Tabăra Tematică de Artă Fotografică. Acţiunea a fost finanţată de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba, partener fiind Asociaţia Speologică Sfinx din Gârda.

Tematica taberei din acest an a vizat activităţile de agrement montan, în principal a tehnicilor de fotografiere la suprafaţă şi subteran, de conştientizarea tinerilor asupra arealului protejat şi educatie ecologică - ne-a declarat dr. Christian Ciubotărescu, preşedintele AS Sfinx Gârda.

Pe lângă cursurile respective, participanţii au vizitat obiectivele turistice din zona Munţilor Apuseni, li s-au prezentat mijloace convenţionale şi neconvenţionale de orientare turistică, iar la final s-a realizat o expoziţie cu imaginile realizate în cadrul taberei.

Participanţii au vizitat obiective turistice naturale şi culturale din Munţii Apuseni: Peştera Gheţarul Scărişoara, Muzeul din Centrul de Informare Turistică Gheţar, Cheile Ordâncuşii, Peştera Poarta lui Ionele, Casa Memoriala „Pamfil Albu” din Lupşa, Galeriile Romane de la Roşia Montană, Dealul cu Melci de la Vidra, Casa Memoriala „Avram Iancu” din centrul comunei Avram Iancu, Peştera Gheţarul Vârtop, Peştera Urşilor, Cascada Vârciorog, Groapa Ruginoasă, Cheile Turzii, precum şi Salina de la Turda, Gradina Botanică din Cluj şi Băile Felix etc.

La tabără au participat peste 100 de tineri din judeţele Teleorman, Argeş şi Buzău, care au fost împărţiţi în 3 echipe. Au fost realizate peste 1.400 de imagini şi 20 filmuleţe cu obiectivele turistice vizitate având ca rezultat creşterea gradului de aplicare şi îmbogăţire a tehnicilor de fotografie şi creşterea gradului de interes, promovarea şi protecţia arealelor turistice din zona Apusenilor în rândul tinerilor participanţi şi în rândul comunităţii locale.

Pe perioada taberei s-au făcut proiecţii cu imaginile foto şi video realizate de cursanţi, s-a realizat o expoziţie actualizată zilnic cu cele mai bune imagini realizate pe parcursul taberei, iar la final fiecare participant a primit o diplomă şi un DVD pe care au fost inscripţionate imaginile foto şi filmele video realizate.


 


100 de participanti in Tabara de Arta Fotografica de la Garda, judetul Alba 100 de participanti in Tabara de Arta Fotografica de la Garda, judetul Alba 100 de participanti in Tabara de Arta Fotografica de la Garda, judetul Alba 100 de participanti in Tabara de Arta Fotografica de la Garda, judetul Alba 100 de participanti in Tabara de Arta Fotografica de la Garda, judetul Alba 100 de participanti in Tabara de Arta Fotografica de la Garda, judetul Alba
Taguri: 100, participanti, tabara, arta, fotografica, Garda, Alba, speologie, natura, ecologie, fimulete, poze

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>