#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Teodor Atanasiu audiat de procurorii DNA Cluj pentru ca ar fi mituit anumiti cetateni sa mearga la referendum

Teodor Atanasiu audiat de procurorii DNA Cluj pentru ca ar fi mituit anumiti cetateni sa mearga la referendum

Revista nr. 147 | 16-08-2012 | Alexandru Mitchievici


Joi, 16 august 2012, şeful PNL Alba, Teodor Atanasiu, a fost audiat de procurorii DNA din Cluj. Atanasiu a fost audiat într-un dosar privind presupuse ilegalităţi în exprimarea (influenţarea) votului unor cetăţeni la referendumul pentru demiterea preşedintelui din 29 iulie 2012.

Teodor Atanasiu şi apropiaţi de-ai săi (inclusiv fiul vitreg al actualului ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu) ar fi dat bani pentru ca anumiţi cetăţeni să meargă la vot.

Atanasiu a declarat presi că nu înţelege de ce nu este anchetat de procurorii din judeţul Alba. Acesta a mai spus că în timpul interogatoriului, a văzut pe o masă numele altor lideri USL din Ardeal cercetaţi de procurorii DNA: Cluj, Bistriţa, Bihor şi Arad.

Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba: „Este vorba despre un dosar privind referendumul 2012 – cumpărare de voturi, influenţă. Am fost audiat în calitate de preşedinte al PNL Alba, cum că, în Transilvania, noi am organizat o lovitură de stat, pentru a-l da jos pe Băsescu. Mi s-a spus că în acest dosar am calitatea de învinuit, că am folosit bani sau alte mijloace, cum ar fi autoturisme sau autocare, ca să ducem lumea la vot şi am influenţat în mod nefast viitorul României şi căderea lui Băsescu. Mi-au dat şi nişte nume de persoane implicate, dintre care mi-au spus că unul e din Alba Iulia. Nu îi cunosc pe niciunul. Mi-au spus că, dacă vreau, pot să-mi angajez un avocat, dar le-am spus că tot ce am de zis voi declara acum. Nu îmi însuşesc acuzaţiile. Cred că este o plângere făcută pentru a dovedi ce a spus Ambasadorul SUA, premierul Germaniei şi Băsescu, că nu 7,5 milioane de români au vrut să voteze împotriva lui Băsescu ci oameni cumpăraţi de mine, Nicoară şi alţii. Noroc că am venit aseară (miercuri) din concediu şi am găsit citaţia în poştă şi m-am prezentat la DNA”.


Cugireni duşi cu duba poliţiei la DNA

Scandalul referendumului fraudat a luat forme nebănuite în judeţul Alba...

Cristian Simu: „În cursul dimineţii de luni am fost contactat telefonic de către un subofiţer că sunt căutat. Am luat legătura cu dumnealui, ne-am întâlnit faţă în faţă, s-a legitimat fără a-mi arăta altfel de documente, mi s-a precizat că sunt aşteptat la sediul DNA Alba. N-am văzut niciun fel de citaţie sau nu mi s-a prezentat niciun fel de citaţie, am mers cu dumnealui spre maşina de poliţie, l-am întrebat respectuos dacă ne aduce şi înapoi, moment în care dumnealui mi-a spus că nu e taxi. Eu am avut rugămintea pentru dumnealor să mă lase să mă duc cu maşina până la Alba, lucru care s-a intamplat. M-am dus până la Alba, am ajuns înaintea dumnealor la Alba, am intrat la sediul DNA, am fost preluat de către un lucrător de acolo şi îndrumat către un procuror. Mi s-a adus la cunoştinţă dimineaţa, de către domnul subofiţer, că este în legătură cu referendumul din 29 iulie” (declaraţia lui Cristian Simu, managerul spitalului din Cugir pentru Realitatea Alba Iulia).

Duba poliţiei a ridicat-o pe Rodica Crăciun (Evidenţa Populaţiei Cugir) direct de la primărie.

Rodica Crăciun (declaraţie făcută pentru Realitatea TV Alba Iulia): „În holul primăriei, tocmai ce intrase o persoană care m-a oprit şi mi-a cerut ajutorul. Căuta o persoană, avea un dosar în mână. În momentul în care a deschis dosarul, am văzut poza mea acolo şi mi-a spus că o caută pe doamna Crăciun. Am spus: eu sunt. Sunt de la DNA, aţi fost preşedintă la secţia de votare 149, vă rog să veniţi cu mine la Alba Iulia că trebuie să-mi daţi nişte declaraţii. Atunci i-am spus că trebuie să merg până la doamna secretară să-i spun că plec din timpul serviciului. Domnul a venit după mine, am anunţat la doamna secretară, mi-am mai anunţat ulterior doi colegi cu care domnul nu reuşise să ia legătura şi am ieşit din sediul serviciului. În colţul primăriei, spre stupoarea şi surprinderea mea, era duba poliţiei. Duba, efectiv duba. Înfiorător, deşi până atunci făcusem pe grozava, şi ştiam că nu avea ce să-mi reproşeze din niciun punct de vedere pentru că lucrările de la secţie au fost toate de la cap la coadă foarte bune. În maşină mai era una dintre colege cu care am fost la secţia de votare, reprezentantă PD-L. Ulterior am mers, am mai luat doi colegi, pe unul de la muncă din grădină, pe celălalt din faţa televizorului, ne-au urcat pe toţi în dubă şi ne-au dus la Alba Iulia. În prima fază, ne-au luat buletinele la toţi, ne-au pus să aşteptăm afară şi au chemat în birou prima dată pe doi colegi, după aceea pe mine şi după aceea pe doamna de la PD-L. Nu ştiu, ce nu am înţeles, şi tot timpul am întrebat, de ce secţia la care fusesem eu, pentru că secţia era cu 50 de persoane pe listele electorale permanente. Pe lista electorală suplimentară am votat 7 membrii ai comisiei plus unul dintre băieţii de la pază, poliţistul şi două persoane care într-adevăr erau din oraş. Secţia la care am fost, este într-un vârf de munte, la peste 10 km de oraş, aşa că n-am priceput de ce secţia aceasta a fost luată chiar aşa la puricat, n-am avut urnă mobilă, n-am avut voturi nule, n-am avut voturi anulate, absolut nicio problemă. Aiurea, pur şi simplu cred că au vrut intimidare că altfel nu pot să-mi explic, cu duba ne-au dus şi ne-au lăsat în drum. Am venit toţi cu autobuzul spre Cugir. Pentru că aşa ne-au spus că maşina poliţiei numai duce nu şi aduce”.


 

Taguri: Teodor Atanasiu, audiat, procurori, DNA, Cluj, mituit, cetateni, sa mearga, referendum, mita

Ratari

Criticisme (1)

marius
18-08-2012
La Puscarie, cu Teo la Puscarie....
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>