#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Florian Coldea si armata de securisti aflati in simbria lui Traian Basescu

Florian Coldea si armata de securisti aflati in simbria lui Traian Basescu

Revista nr. 147 | 13-08-2012 | Alexandru Mitchievici


Un articol de nota 10 în cotidianul.ro semnat de Cornel Nistorescu. A fost publicat luni, 13 august 2012: „Florian Coldea, generalul Securitatii în politica si presa română”

Un articol despre securistii care il protejeaza pe Traian Băsescu...


„Florian Coldea, generalul Securitatii în politica si presa română”


Războiul politic generat de suspendarea lui Traian Băsescu evoluează halucinant. Dezvăluirile nebune se rostogolesc din oră în oră. Ce profeţeşte suspendatul la portiţă se întâmplă peste o oră sau peste o zi. Apar vinovaţi şi stenograme de convorbiri telefonice de tip ras-tuns-freza (probează în trei fraze tot ce acuză T. Băsescu!), acuzaţiile şocante sunt lansate de te miri unde, urmăririle penale vizează pe te miri cine, plouă cu mandate de ascultare, de percheziţie şi cu chemări la Parchet.

E mai limpede decît moartea că lucrurile nu vin nici de la Sfântul Duh, nici de la hazard, nici de la actuala putere. În acelaşi timp, este la fel de limpede că Traian Băsescu împreună cu echipa sa de amatori entuziaşti din garajul de pe strada Comăniţa, cu Bogdan Oprea, amărâtul de fost purtător de cuvânt al Elenei Udrea, cu Sebastian Lăzăroiu, cu Cotoi-Voinescu şi cu bâjbâitul de Traian Ungureanu, nu pot mişca un asemenea mecanism infernal. Mai este cineva care lucrează în spatele lor. Cine să fie şi de unde o asemenea forţă?

De unde vin puterea şi deşteptăciunea suspendatului Băsescu?

De săptămâni de zile am început o investigaţie jurnalistică discretă. Toate drumurile duc în aceeaşi direcţie: Serviciile secrete ale statului român. Ele continuă să-l servească pe fostul preşedinte. Unele chiar mai intens decât înainte. Iar între cei mai zeloşi se numără Florian Coldea şi Silviu Predoiu. Din aproape în aproape, am izbutit să conturăm imaginea acestui centru suplimentar de putere ce operează în aceste zile în spatele lui Traian Băsescu. Două dintre sursele noastre ne-au confirmat acelaşi lucru. În interiorul SRI a fost constituită o celulă de criză. În orele premergătoare suspendării, Traian Băsescu s-a întâlnit cu generalul maior Florian Coldea şi cu generalul de patru stele de la SIE, Silviu Predoiu şi au stabilit modalităţile de lucru. Toţi ofiţerii au fost rechemaţi ca şi în situaţie de alarmă. La funcţionarea acestei celule de criză contribuie şi Laura Codruţa Kovesi. Şi ea a primit sarcină de la Traian Băsescu „să pună la dispoziţia domnilor generali resursele specifice ale instituţiei”. Şi, astfel, la Serviciul Român de Informaţii a fost constituită o celulă de criză condusă de prim-adjunctul directorului SRI, generalul maior Florian Coldea, general cu trei stele, umflat de Traian Băsescu după demisia lui Radu Timofte din fruntea SRI şi după marele dosar „Răpirea jurnaliştilor români în Irak”.


Am întrebat şi noi cine face parte din această celulă de criză şi cum operează ea? Iată cîteva amănunte:

-În afară de primul adjunct al dirctorului, activitatea este condusă de doamna general Elena Istode, şef al Departamentului Securităţii Economice şi de doamna general de brigadă Emilia Cristina-Posaştiuc (vă rog să dictaţi pe litere ca să nu-i pocim numele! – n.r.). Dânsa este şefa Centrului de Monitorizare Media. Oficial se numeşte CSD, adică Centrul pentru Surse Deschise. Amândouă doamnele au fost avansate în grad de Traian Băsescu în luna martie. Erau două colonelese extrem de devotate.

-Există şi un centru de supraveghere media?

- Mamă, mamă, ce centru! E mult mai mult decât monitorizare, domnule! E penetrare, infiltrare, manipulare!

-Şi ce face celula de criză?

-Celula de criză instituită de generalul Coldea împarte cetăţenii României în buni, cei de partea lui Traian Băsescu, şi în răi, toţi cei care au contribuit în orice fel la demiterea acestuia sau se manifestă împotriva preşedintelui suspendat.

-Ei şi?

-Categoria „băieţilor răi” are parte de o minuţioasă investigare şi fişare personală. Se scormoneşte trecutul şi prezentul celor care sunt etichetaţi vehement anti-Băsescu, unii sunt trecuţi pe liste speciale de potenţiali atentatori, alţii primesc „eticheta VIP”, adică de agenţi de legătură cu puteri străine. Şi sunt ascultaţi, urmăriţi, monitorizaţi. Stau cu lunile pe lista duşmanilor Constituţiei.

-Şi ce face celula de criză cu „datele” obţinute?

-Livrează zilnic materie primă pentru apariţiile publice ale suspendatului şi, concomitent, alimentează agenţii acoperiţi din mass-media cu material de denigrare, intoxicare, dezinformare şi derutare, nu numai opiniei publice interne şi internaţionale, ci, mai cu seamă, cu ţintă către autorităţile legitime ale statului român şi către instituţii ale Uniunii Europene.

-Ajung şi pînă acolo?

-N-aţi văzut? Mamă-mamă!

-Directorul SRI George Maior ştie de celula de criză?

-Ştiu că a dat dispoziţie să nu activăm în acest sens. În mod normal, ar trebui să bănuiască. S-ar putea chiar să ştie ceva.

-Cum vă explicaţi această situaţie?

-Traian Băsescu s-a făcut negru de furie în timpul acelor zile nebune din Parlament, când au fost schimbaţi preşedinţii celor două Camere şi a fost decisă suspendarea. De ce n-au aflat din timp, de ce nu l-au informat, de ce nu au făcut ceva să-l prevină şi să-l apere că el este şef de stat ales!? Sunt convins că se tem de întoarcerea lui Traian Băsescu şi de aceea lucrează din greu. N-au mamă, n-au tată! Vor să-i dovedească faptul că nu i-au înşelat încrederea!

-Ce spun ceilalţi ofiţeri despre situaţia de acum?

-Să nu care cumva să vă imaginaţi că au aceeaşi atitudine ca şi doamnele generălese care conduc celula de criză. Unii tac, alţii înjură, alţii se fac că plouă. Şi unii încep să vorbească. Realizează că este o situaţie a unei persoane care ameninţă statul şi stabilitatea României. Mulţi îşi dau seama că lucrurile au luat-o razna! (Sursă anonimă)


Precedentele generalului Florian Coldea în materie de poliţie politică

Numărul referinţelor legate de activitatea de poliţie politică a generalului Florian Coldea este deja semnificativ. Toate consemnează două lucruri. Devotamentul faţă de Traian Băsescu şi lipsa de scrupule în acţiunile sale. Acestea conturează deja portretul funcţionarului slugarnic, de tipul securistului habotnic de altădată, capabil de orice abuz pentru a executa ordinele superiorului. Misterios, plin de morgă, devotat orbeşte stăpânului, lipsit de orizont intelectual şi de capacitate de comunicare, de discernământ şi de spirit critic, dar şi de sentimente pentru cauze nobile, generalul maior Florian Coldea a devenit imaginea ofiţerului superior supus orbeşte, loial până la abuz în apărarea celui care l-a promovat în funcţie şi grad. Cariera sa profesională este legată de mandatul lui Traian Băsescu. Şi viitorul său. Relaţia sa deosebită cu Laura Codruţa Kovesi a scăpat deja presei. Ofiţerii din SRI îl consideră pe generalul Coldea capabil de orice. „Este în stare să îngroape orice şi pe oricine”, spunea cineva care l-a cunoscut mai bine.


Prim adjunctul directorului SRI Florian Coldea s-a lansat în slujba lui Traian Băsescu în timpul dosarului „Răpirea jurnaliştilor” din Irak:

„În perioada răpirii celor trei jurnalişti români în Irak (2005), numele lui a fost vehiculat de presa centrală ca fiind unul dintre cei care conduceau operaţiunile de recuperare a acestora, alături de generalul SIE Adrian Isac [1]. Potrivit informaţiilor furnizate de presă, el s-a deplasat în timpul crizei la Ambasada României din Bagdad şi a supervizat transportul şi perioada de diebriefing la care au fost supuşi jurnaliştii români la vila SRI-ului. De asemenea, a asistat şi la audierea jurnaliştilor de către comisia de anchetă irakiană condusă de generalul Raad şi locotenent-colonelul Moaed, deplasată la Bucureşti imediat după eliberare. [2] După cum declara mai târziu, „într-adevăr, este adevărat, Serviciul Român de Informaţii a avut o implicare în ceea ce înseamnă operaţiunea de salvare. Pe un anumit segment de acţiune am reprezentat instituţia, ca specialist în cadrul SRI, mai precis, în cadrul Inspectoratului pentru prevenirea şi combaterea terorismului, iar cu privire la interferenţa acţiunii serviciilor, a SRI, conform atribuţiilor noastre, nu am avut suprapuneri, cel puţin, atât cât eu am fost acolo, nu am fost toată perioada, cu o acţiune a aşa-zisului doctor Yassin” [3].(Wikipedia)


Primul semn de poliţie politică a fost semnalat în scandalul notiţei despre judecătorii de la Curtea Constituţinală:

„După avizul negativ al Curţii Constituţionale la propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a susţinut că şeful statului a cerut date de la SRI referitoare la judecătorii Curţii, liderul social-democrat spunând că aceştia au fost şantajaţi. Mircea Geoană a prezentat două note scrise de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, despre situaţia dosarelor a trei judecători, Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu şi Ion Predescu”. (BBCromanien.com)


Hârtia de pe biroul lui Florian Coldea trimisă presei de Mircea Geoană a generat şi o anchetă parlamentară:

„Florian Coldea a făcut aceste afirmaţii la finalul audierilor din Comisia SRI, unde a fost chemat de urgenţă împreună cu directorul SRI, George Maior. Coldea a pretins că, după ce presa ar fi publicat articole conform cărora Serviciul ar şantaja judecători ai Curţii Constituţionale, SRI a dispus „verificări interne” şi au fost făcute „notiţe de birou”, care, la rândul lor, au apărut în presă. El a precizat că „alegaţiile” respective din presă se refereau la faptul că SRI „ar verifica sau ar şantaja” anumiţi membri ai Curţii Constituţionale. „Alegaţiile de presă s-au făcut începând cu luna a patra, în diferite publicaţii”, a spus Coldea. Explicaţia sa a continuat: „S-au făcut asemenea verificări. Au fost făcute nişte notiţe de birou, care au ajuns, într-o formă care nu s-a putut stabili în mass-media”. Adjunctul şefului SRI a mai spus că „notiţele de birou” erau neclasificate. Potrivit lui Coldea, dosarele de Securitate aflate în arhivele SRI au fost predate CNSAS, „conform celor prezentate în aceste notiţe de birou”. („România Liberă”, 19 aprilie, 2007)


Profilul de ofiţer dur, fără scrupule a fost semnalat şi în scandalul Valer Marian:

„Acum, pentru că s-a legat de SRI, o să-i rupem gâtul lui Valer Marian”. Consider că o asemenea afirmaţie la adresa unui parlamentar, a unui membru al puterii legiuitoare, ales al poporului şi reprezentant al naţiunii, constituie un atentat grav la adresa democraţiei şi a statului de drept, circumscriindu-se poliţiei politice pe care o practică tot mai frecvent SRI şi statului poliţienesc ce prinde iar contur în România. Menţionez că am prezentat toate aceste aspecte în cadrul unei declaraţii de presă susţinută în faţa sediului SRI din Satu Mare în data de 7 mai a.c., iar în data de 12 mai a.c. am prezentat la Senat o declaraţie politică intitulată “SRI reînvie practicile Securităţii”. (Valer Marian către Comisia de supraveghere a activității SRI)


Înclinaţiile către poliţia politică au fost semnalate şi în urmărirea Noricăi Nicolai:

„Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a publicat, în septembrie 2007, două documente oficiale, primul referitor la urmărirea de către SRI a senatorului liberal Norica Nicolai, iar celălalt, ştampilat, vizat şi semnat de Coldea, având următorul conţinut: „Domnule Director, Vă prezentăm un material referitor la intenţia Partidului Naţional Liberal de a coagula un „pol de dreapta liberal” în Republica Moldova, precum şi reacţii după recenta declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu referitoare la „aderarea Republicii Moldova la UE”. (Mediafax, preluat de HotNews, la 23 martie 2012)

Nu mai rămâne decît să tragem o concluzie. Celula de criză care funcţionează la Serviciul Român de Informaţii şi felul în care lucrează şi acordă sprijin suspendatului Traian Băsescu încalcă legea SRI, Constituţia României, Legea partidelor politice şi liberul acces al cetăţeanului la informaţiile de interes public. Despre libertatea presei, ce să mai vorbim! Pentru stoparea acestor activităţi este necesară o investigaţie a unei comisii parlamentare (alta decât cea de Control a activităţii SRI, aceasta fiind deja penetrată şi ea în mare parte!) şi de o intervenţie publică a preşedintelui în exerciţiu Crin Antonescu. Dacă nu chiar de o analiză specială în CSAT!

Şi de o decizie de stopare imediată a practicilor invocate mai sus!


Post scriptum:

Folosesc acest prilej pentru a transmite generalul maior Florian Coldea şi celor două generălese din fruntea celulei de criză, chiar şi directorulu George Maior, că în următoarele săptămâni şi luni nu mă voi întîlni şi nu voi lua legătura cu „sursa” . Drept pentru care degeaba mă ascultă sau mă urmăresc. Doar dacă nu cumva le face o mare plăcere şi...


 

Taguri: Florian Coldea, armata, securisti, aflati, simbria, Traian Basescu, SRI, Securitate

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>