#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Investitie europeana de 15,6 milioane euro la Blaj pentru o statie de epurare a apei si pentru extinderea retelei de apa

Investitie europeana de 15,6 milioane euro la Blaj pentru o statie de epurare a apei si pentru extinderea retelei de apa

Revista nr. 147 | 14-08-2012 | Alexandru Mitchievici


Marţi, 14 august, la sediul SC APA CTTA SA din Alba Iulia, a fost semna un contract în valoare pentru modernizarea şi reabilitarea sistemului de canalizare în municipiul Blaj, cu localităţile aparţinătoare. În alt proiect la Blaj se va realiza o staţie de epurare...

Contractele au fost semnate de către Viorel Lazăr - directorul SC APA CTTA SA Alba, Gheorghe Rotar - primarul Municipiului Blaj, Ioan Besoiu – directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară APA ALBA. Din partea câştigătorului proiectului, SC FIBEC SA CÎMPINA, au semnat administratorii Claudiu Bara şi Emil Dima.

Prezenţi au fost şi Alexandru Chiorean – team manager al Asocierea Hill Internaţional/ Safege şi Tudor Toacsăn – team manager SC Halcrow România SRL.

Cu acest prilej, primarul Blajului Gheorghe Rotar a declarat: „Pentru mine ca primărie, dar mai ales pentru cetăţenii Municipiului Blaj, este o lucrare foarte aşteptată. Ţinând cont de faptul că, peste 20 de luni, toate locuinţele din Municipiul Blaj vor putea să se racordeze la canalizare, înseamnă un standard corect pentru un oraş în dezvoltare ca Blajul. Este vorba de cartiere întregi care, din motive financiare, nu au putut beneficia până acum de această investiţie, respectiv extindere canalizare. Vreau să vă spun că va fi o lucrare destul de dificilă, ţinând cont de faptul că noi avem 97% din străzi modernizate şi vor implica multe lucrări de reabilitare corect făcute. Va fi şi un deranj urban, dar aşa cum îi ştiu eu pe blăjeni, vor înţelege importanţa acestei lucrări de canalizare. Blăjenii şi-au dorit foarte mult acest proiect, şi şi eu. Am mai spus-o: astăzi sunt un primar fericit, un primar care poate duce la un standard corect acest municipiu. Când avea Blajul 15,6 milioane euro, vorbesc de staţie de epurare şi extindere canalizare? E un lucru pe care îl spun din suflet, astăzi sunt un primar fericit, pentru că niciodată, din surse proprii, nu puteam realiza acest obiectiv. Fără staţia de epurare şi asigurarea posibilităţii de racordare, degeaba făceam flori multe, frumoase, drumuri frumoase, nu aveam un standard necesar, mai ales că am un program, după cele 20 de luni, pe toate aceste străzi să mai tragem un strat de asfalt”.

Chiar dacă în ultimii 7-8 ani aproape toate străzile din Blaj au fost reparate, cu acest proiect de canalizare, cele mai multe străzi vor fi rupte: „Vom asigura un inginer din partea Primăriei care va fi lângă constructor pentru refacerea drumurilor după introducerea canalizării”, a mai spus Rotar.

Participarea Primăriei Blaj la acest proiect de 15,6 milioane este de doar 2%.

Investiţia de la Blaj face parte dintr-un proiect mai mare, în valoare de 102.046.000 euro pentru modernizarea sistemului de canalizare în judeţul Alba. Acest proiect este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, proiect intitulat „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”. Acest proiect judeţean priveşte realizarea unor staţii de epurare la Alba Iulia, Blaj, Cugir, Aiud, Ocna Mureş şi modernizarea şi reabilitarea reţelelor de canalizare din Alba Iulia, Sebeş, Cîmpeni, Aiud, Ocna Mureş.

Să notăm faptul că SC FIBEC SA Cîmpina a câştigat contracte pentru realizarea reţelelor din Aiud, Ocna Mureş şi Blaj.


 

Taguri: investitie, europeana, 15,6 milioane, euro, Blaj, statie, epurare, extindere, retea, apa

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>