#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Listele electorale au fost umflate cu emigranti, morti, puscariasi fara drept de vot si debili mintali

Listele electorale au fost umflate cu emigranti, morti, puscariasi fara drept de vot si debili mintali

Revista nr. 145 | 05-08-2012 | Alexandru Mitchievici


Semnal de alarmă tras de PNL Alba referitor la listele electorale folosite la referendumul din 29 iulie 2012.

Fără a avea date certe, liberalii susţin că, după aprecierea lor, după ceea ce ştiu până acum, aproximativ o treime din cei de pe listele electorale în judeţul Alba nu ar trebui să se regăsească acolo.

Într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman a afirmat: „Din punctul de vedere al PNL-ului este o decizie înţeleaptă. Este normal, ca atunci când stabileşti soarta unui preşedinte şi ai stabilit un prag, să ştii foarte exact la ce număr al populaţiei te raportezi. Este totodată foarte clar că un preşedinte care adună 5.200.000 de voturi, din punct de vedere logic, matematic, moral, este demis cu 7.400.000 de voturi. Plecând de la această decizie, se încearcă în sfârşit, să vedem câţi români suntem, câţi avem drept de vot, câţi n-avem drept de vot, şi aşa mai departe. Eu cred că treaba asta este binevenită, pentru că dacă se confirmă faptul că numărul populaţiei reale este diferit decât cel înscris în listele electorale permanente, este obligatoriu ca la toamnă alegerile parlamentare să se desfăşoare după numărul real al populaţiei României şi cu siguranţă vom avea un număr redus de parlamentari, lucru care cred că va genera o anumită stare de confort pentru cei care au votat pentru reducerea numărului de parlamentari”.

De la ultimul recensământ din anul 2001, sunt 45.481 de persoane care au decedat în judeţul Alba (peste 4.000 în fiecare an). În anul 2012 s-au înregistrat până în acest moment 2.413 persoane decedate. Este vorba de persoane care au avut ultimul domiciliu în judeţul Alba.

Roman şi-a continuat pledoaria: „Acum urmează să fie stabilit foarte clar care din aceste persoane se mai regăsesc sau nu pe listele permanente. Va mai trebui să ţinem cont de faptul că avem peste 500 de persoane în judeţul Alba, care au interdicţie, prin hotărârea instanţei, de a vota şi care apar pe listele electorale. Avem, din păcate, şi persoanele cu probleme medicale – adică alienaţi mintali, debili mintali – care, atenţie!, nu pot fi retrase de pe listele electorale permanente decât printr-o hotărâre judecătorească definitivă. În decursul ultimilor ani, nici o persoană nu a fost scoasă de pe listele electorale permanente, pe baza unei hotărâri judecătoreşti”.

„În altă ordine de idei, mai sunt, la nivel naţional, 665.000 de persoane care au actele expirate, acte în baza cărora puteau vota, şi care potrivit legii, nu au dreptul de a vota, şi care se regăsesc, totuşi, pe listele electorale permanente.
Am să vă dau şi un alt exemplu, cred edificator, dacă ne uităm la datele preliminarii ale recensământului din anul 2011, vom observa că numai la Alba Iulia avem un total de 4.094 de persoane, din care 1.066 sunt plecate în alte judeţe din ţară, şi 3.028 de persoane sunt plecate în străinătate. Iar exemplele pot continua la nesfârşit. Foarte multe din persoanele acestea s-au regăsit în listele electorale permanente, deşi fie au renunţat la cetăţenia română şi sunt cetăţeni ai altui stat, fie au renunţat la a se întoarce în România. Ştiţi că sunt mulţi conjudeţeni care au plecat la muncă în străinătate şi păstrează cartea de identitate cu domiciliul în Alba Iulia sau în judeţul Alba.
O altă situaţie, pe care am întâlnit-o la o secţie de votare din Alba Iulia, mi-a fost semnalată de reprezentantul nostru în acea secţie de votare: pe liste apăreau 775 de persoane pe secţia de votare, dar numărând alegătorii a văzut că erau 22 de persoane dublate, persoane care au fost trecut de două ori pe listă. Sigur că, de aici apar tot felul de întrebări şi de suspiciuni, iar eu cred că decizia Curţii Constituţionale a României de a şti exact la ce ne raportăm e cel puţin logică, raţională şi morală, pentru că este vorba de suspendarea preşedintelui României”.


 

Taguri: listele, electorale, permanente, umflate, emigranti, morti, puscariasi, drept, vot, debili, mintali, o treime, Florin Roman, PN

Ratari

Criticisme (1)

yome
06-08-2012
Trebuia de la bun inceput, de cand a aparut prima data cifra aia aberanta de peste 18 mil votanti, STOP! de unde atatia? macar ca si semnal de alarma; nu sa spuna Crin ca trebuie sa voteze "da" 9 milioane de oameni...of, of noi muncim, noi nu gandim!
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>