#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
5 ani de fonduri Regio in Regiunea Centru, 1.083 proiecte, 380 milioane euro angajati

5 ani de fonduri Regio in Regiunea Centru, 1.083 proiecte, 380 milioane euro angajati

Revista nr. 145 | 01-08-2012 | Alexandru Mitchievici


Situaţia fondurilor Regio în cinci ani de funcţionare în Regiunea Centru din România a fost contabilizată şi rezultatele sunt îmbucurătoare. Autorităţile şi firmele au accesat fonduri care a dus la o îmbunătăţire serioasă a infrastructurii şi economiei fiecărui judeţ din Regiunea Centru. În total sunt 1.083 proiecte, depuse de către autorităţi, firme şi ONG-urile din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. 337 de entităţi economice au solicitat fonduri nerambursabile în valoare de 386,23 milioane euro, iar dintre acestea 123 de proiecte deja s-au finalizat.

Simion Creţu, directorul general ADR Centru, a apreciat astfel situaţia fondurilor Regio în aceşti 5 ani: „Practic acum în fiecare judeţ din regiune se pot vedea investiţii Regio în drumuri reabilitate, în şcoli, în sistemul de intervenţie SMURD, în ambulatorii şi cabinete medicale, dar şi în pensiuni, hoteluri, staţiuni turistice sau cămine sociale pentru tineri sau vârstnici. Unde vedeţi scris şi afişat în loc vizibil Regio vedeţi de fapt un echipament achiziţionat, un drum reabilitat, o clădire renovată sau extinsă din fondurile programului. Fondurile pe care le-am avut la dispoziţie, adică peste 440 milioane euro sunt angajate în proporţie de 100% prin proiectele contractate sau aflate în curs de contractare, deşi mai avem timp până la finele anului 2013 să finalizăm contractarea. Deşi implementarea acestor proiecte poate continua până în 2015, noi deja am demarat discuţiile pentru pregătirea viitoarei perioade de programare financiară  a fondurilor Uniunii Europene, respectiv 2014-2020. Toate rezultatele obţinute sau obstacolele întâmpinate în implementarea proiectelor Regio ne ajută să putem identificăm viitoarele priorităţi de finanţare dar şi proceduri de lucru care să faciliteze implementarea şi finalizarea cu succes a proiectelor”.

Concluzie: prin contractele încheiate s-au angajat 87% din cele 440,37 milioane euro alocate, de asemenea s-a făcut plata către beneficiari a unor sume în cuantum de circa 30,42% din suma alocată.

ADR Centru are sediul în Alba Iulia şi coordonează fonduri europene pentru 6 judeţe: Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.
 

Taguri: 5 ani, fonduri, Regio, regiunea, Centru, 1.083, proiecte, 380 milioane, euro, angajati, Simion Cretu, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>