#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
A aparut un nou numar al revistei Der Unterwald din Sebes, Alba

A aparut un nou numar al revistei Der Unterwald din Sebes, Alba

Revista nr. 143 | 17-07-2012 | Alexandru Mitchievici


La Sebeş (Muehlbach cum îi spunea şi îi mai spun saşii), în judeţul Alba, a apărut numărul 13, primul din 2012, al revistei bilingve germano-române „Der Unterwald”.

Revista bilingvă „Der Unterwald” a apărut în aceşti ani datorită dorinţei unui grup de inimoşi sebeşeni care doresc să păstreze viu patrimoniul german al oraşului într-o lume în plină schimbare.

Astfel, după mai bine de 50 de ani, în anul 2009, a apărut varianta modernă a publicaţiei „Der Unterwald” (Sub Pădure). Revista a apărut şi-n anii 2010, 2011, trimestrial. Revista a fost editată la Editura Altip Alba Iulia, bucurându-se de aprecierea cititorilor din ţară şi din Germania.

În anul 2012 revista bilingvă „Der Unterwald” a obţinut finanţare nerambursabilă, de la bugetul local al Municipiului Sebeş, în procent de 85,97% din bugetul total al proiectului.

Proiectul din acest an este gândit să aducă în atenţie, patrimoniul istoric şi cultural, la nivelul comunităţii locale, şcolilor, ONG-urilor, serviciilor de cult, administraţiei locale, cetăţenilor municipiului, în vederea implicării tuturor acestor factori în conservarea, păstrarea, punerea în valoare a acestuia.

Merită amintite numele celor care se luptă în fiecare an pentru editarea constantă a revistei: Mariana Dahinten, Adina Sorohan, Anca Dahinten-Pavel, Monica Popa, Dan Salonti. Tuturor felicitări!


 

Taguri: a aparut, nou, numar, 13, revista, Der Unterwald, Sebes, Alba, bilingv, german, roman, Mariana Dahinten, Adina Solohan, primari

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>