#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Albaiuliencele Roxana Duta si Alina Boholtan, locul 6 cu echipa Romaniei la C.E. de alergare montana

Albaiuliencele Roxana Duta si Alina Boholtan, locul 6 cu echipa Romaniei la C.E. de alergare montana

Revista nr. 142 | 10-07-2012 | Alexandru Mitchievici


Sâmbătă, 7 iulie 2012, la Denizli, în Turcia, a avut loc ediţia a XI-a a Campionatelor Europene de Alergare Montană. La eveniment au luat parte sportivi din 21 de ţări, între care s-au numărat şi cei din România.

Din lotul naţional României au făcut parte şi senioare Roxana Duţă şi Alina Boholţan (foto), ambele cu dublă legitimare, CS Unirea şi CS Universitatea Alba Iulia, pregătite de către antrenorul Gabriel Avram.

Traseul a avut o lungime de 8,3 km cu o diferenţă de nivel de 480 metri. Sportivele din Alba Iulia au închieiat competiţia pe locurile 24 respectiv 26 în cursa individuală şi pe un onorabil loc 6 în clasamentul pe echipe.

Echipa României au fost compusă din Denisa Dragomir (CS Muscelul CL) - locul 19 şi Elena Moagă (CS Pandurii Tg. Jiu) - locul 22, Roxana Duţă şi Alina Boholţan.

Surpriza plăcută din lotul României s-a numit Ionuţ Zincă, sportiv legitimat atât la atletism cât şi la orientare la CS Universitatea Craiova, care a reuşit să cucerească  medalia de bronz în competiţia seniorilor. Performanţa lui Ionuţ Zincă reprezintă o premieră pentru atletismul românesc la nivelul seniorilor.

Reprezentanţii CS Unirea au declarat: „faptul că atletismul albaiulian a avut 2 reprezentante la o competiţie de acest nivel ne îndreptăţeşte să avem încredere în viitorul acestui sport şi să sperăm că cei în măsură să sprijine performanţă acestor minunate sportive le vor întinde o mână de ajutor în munca lor”.

Să notăm că pentru atlete urmează un stagiu de  pregătire la altitudine, la Piatra Arsă, unde se vor afla timp de o lună de zile prin sprijinul extrem de important oferit de către CS Universitateea Alba Iulia.

 

Taguri: albaiuliencele, Roxana Duta, Alina Boholtan, locul 6, echipa, Romania, campionat, european, alergare, montana, Turcia, Denizli

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>