#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Fabrica de nutreturi vegetale de 4 milioane euro, realizata de firma Transavia in judetul Alba

Fabrica de nutreturi vegetale de 4 milioane euro, realizata de firma Transavia in judetul Alba

Revista nr. 137 | 07-06-2012 | Alexandru Mitchievici


Societatea Transavia, lider al pieţei locale a cărnii de pasăre, a anunţat finalizarea investiţiei la fabrica de nutreţuri combinate de la Sântimbru, judeţul Alba.

Această investiţie realizată la Sântimbru consolidează politica de calitate şi siguranţă alimentară a Transavia, aducând o premieră în rândul producătorilor români cu lanţ integrat de producţie: creşterea păsărilor cu cereale din fermele vegetale proprii, aparţinând diviziei vegetale Transavia.

Fabrica de la Sântimbru produce nutreţuri combinate pentru hrana păsărilor într-un sistem automatizat şi fară nici un contact cu mediul exterior, furajele fiind sterilizate printr-o instalaţie specială - declară reprezentanţii societăţii Transavia. Reţetele de furajare sunt analizate în laboratorul propriu pentru asigurarea calităţii şi siguranţei maxime a produselor din carne de pasăre.

Ioan Popa, patronul firmei a declarat referotor la această investiţie: „Transavia îşi creşte păsările cu cereale din fermele vegetale proprii. Astfel, putem oferi consumatorilor produse cu adevărat sănătoase, controlând direct lanţul de producţie. Investiţia de la Sântimbru continuă strategia noastră de integrare a diviziei vegetale în activitatea grupului Transavia, un efort investiţional care aduce o creştere considerabilă a calităţii şi siguranţei alimentare a produselor în beneficiul consumatorilor români. După înfiinţarea celor două ferme vegetale din judeţele Cluj şi Alba, această investiţie a devenit o necesitate astfel încât depozitarea cerealelor necesare hrănirii păsărilor să se realizeze în cele mai bune condiţii”.

La rândul său, Ovidiu Opriţa, director adjunct al Transavia a precizat: „Odată cu această investiţie, capacitatea de stocare a fabricii de nutreţuri combinate s-a dublat, ajungând la 72.000 tone, prin integrarea a şase noi silozuri de depozitare. În prezent, unitatea dispune de 15 silozuri, dintre care primele nouă au fost date în funcţiune în perioada 2006-2011”.

Pe lângă extinderea capacităţii de depozitare, Transavia a investit şi în realizarea unei linii suplimentare de producţie furaje, astfel încât capacitatea totală de fabricaţie a ajuns la 30 tone furaje granulate/ oră, respectiv 250.000 tone/ an.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 4 milioane euro, suma ce face parte din programul investiţional al Transavia alocat anului 2011, în valoare totală de 15 milioane euro.


Date despre Transavia oferite de reprezentanţii firmei:

Transavia, societate pe acţiuni cu capital privat integral românesc, este liderul pieţei româneşti a cărnii de pasăre. În prezent, Grupul Transavia produce peste 50.000 de tone de carne pe an în facilităţile sale de producţie din Transilvania. Transavia deţine 15 ferme de creştere pui de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare performante de industrializare a cărnii şi o fabrică de procesare a cărnii, precum şi două ferme vegetale. Din toamna anului 2007, Avicola Braşov, unul dintre producătorii cu tradiţie pe piaţa românească, face parte din grupul Transavia.

Produsele Transavia sunt realizate în conformitate cu cele mai înalte standarde în domeniu, sub controlul autorităţilor sanitar-veterinare şi de mediu şi deţin certificările IFS (International Food Standard) şi BRC (British Retail Consortium). Transavia este prezentă pe piaţa internaţională prin exporturi în ţări din Uniunea Europeană (printre care Franţa şi Marea Britanie), Africa şi Orientul Apropiat.

În 2006, Transavia a fost distinsă cu titlul de furnizor al Casei Majestăţii Sale Regele Mihai I.


 

Taguri: fabrica, nutreturi, vegetale, 4 milioane, euro, firma, Transavia, judetul, Alba, Ioan Popa, Ovidiu Oprita, Santimbru

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>