#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Dezvoltarea cartierului Orizont este blocata de primarul Mircea Hava si grupul de interese din jurul sau

Dezvoltarea cartierului Orizont este blocata de primarul Mircea Hava si grupul de interese din jurul sau

Revista nr. 137 | 06-06-2012 | Alexandru Mitchievici


O afacere imobiliară blocata de grupul de afaceri din jurul primarului Mircea Hava

Mircea Trifu este unul din cei 6 parteneri care au ridicat cartierul de case Orizont, cartier situat între Alba Iulia şi Miceşti. Mircea Trifu consideră că dezvoltarea cartierului este blocată de către grupul de interese din jurul primarului Mircea Hava. Totul a pornit de la declaraţiile împotriva primarului pe care Mircea Trifu le-a făcut în urmă cu 4 ani. De atunci au început bruiajele, blocajele, strâmbele puse celor care au dezvoltat acest proiect imobiliar.

Mircea Trifu a declarat în nume personal, nu în numele investitorilor: „Întâi vreau să fac o precizare, că nu candidez la nici o funcţie publică la alegerile din 10 iunie 2012. Sunt vreo 4-5 lucruri pe care eu le consider de o gravitate ieşită din comun.

În primul rând vreau să vă spun că am fost excrocat de şefa Comisiei de Fond Funciar care reprezenta Miceştiul, în urmă cu câţiva ani, în complicitate cu Secretariatul primăriei Alba Iulia. Am şi depus un dosar penal, şi urmează să depun şi la DNA.

Practic mi s-a vândut o suprafaţă de circa 2.500 mp, care de fapt a fost vândută cu vreo 3 luni înainte. Asta-i titlul falsificat de către ei... În baza acestui act fals am fost la notar şi am cumpărat terenul, cumpărarea acestui teren îmi aduce astăzi prejudicii de peste 250.000 euro, datorită faptului că toată infrastructura pe care am realizat-o de pe vreo 3 sau 4 străzi (gaz, apă, canalizare, curent electric) trebuie mutată. Pe lângă asta sunt nişte probleme de-a dreptul infernale cu care mă confrunt.

Un al doilea aspect foarte important: eu împreună cu nişte parteneri am investit aici într-o staţie de epurare în urmă cu vreo 5 ani. Staţia asta de epurare am făcut-o pe banii noştri şi în baza unei hotărâri de consiliu local, staţia fost preluată de SC Apă-Canal, această societate având ca şi proprietar şi Primăria Alba Iulia. Şi unde apare „legalitatea”?

Staţia de epurare a costat în jur de 40.000 euro, plus încă 120.000 reţeaua de canalizare, care împreună cu staţia de epurare a fost donată Primăriei. Bine, n-aveam nici o pretenţie, pentru că era interesul nostru să facem canalizare aici, nu al Primăriei.

Paradoxul apare aici: pe de o parte plătesc amenzi de la Garda de Mediu şi plătesc întreţinerea de 4 ani de zile, dar pe partea cealaltă, această societate încasează bani de la oamenii din zonă, pe bază de facturi, pentru furnizarea acestui serviciu de canalizare şi a folosinţei staţiei de epurare. Este vorba de câteva familii, inclusiv pensiunea de aici. Aşa funcţionează administraţia locală în Alba Iulia. Toate lucrurile acestea se întâmplă pentru că în urmă cu 4 ani de zile am avut o poziţie critică faţă de administraţia Hava, şi toată încrengătura şi caracatiţa asta de tip mafiot care conduce oraşul, care se bazează numai pe ameninţări, pe tensiuni, pe frica oamenilor şi pe impunerea unor decizii luate de la vârful piramidei, am ajuns să fie împreună cu alţii victimă a lor... Încă trăim în frica şi în teroare asta. Oare ce ne-ar face cineva dacă spunem adevărul? Oare nu cumva mâine o să se dea nişte telefoane şi-o să continuăm să plătim încă 10 ani de zile şi o să fie împiedicată preluarea staţiei de epurare”.

Mircea Trifu a spus că investitorii au plătiti din banii lor un drum asfaltat, care să facă legătura dintre şoseaua centrală din Miceşti cu cartierul Orizont: „Drumul ăsta până aici l-am făcut din banii noştri personali. Evident că l-am asfaltat şi am solicitat măcar un sprijin logistic în urmă cu 2 ani de zile, dar probabil din răzbunare, şi din cauza atitudinii mele de a spune adevărul, nu există nici în zi de azi autorizaţie pentru drumul respectiv ; este vorba de vreo 2 km de drum unde s-a investit vreo 300.000 euro. Puteam să mai tragem un strat de uzură peste asfaltul ală, nu s-a făcut treaba asta, tocmai din cauză că este un dezinteres total. Deşi în zonă locuiesc vreo 50 de familii, care bineînţeles plătesc impozite, plătesc taxele pe care orice om le plăteşte atunci când deţine o locuinţă, vreau să spun că aici Primăria nu a adus nici măcar o maşină de pietriş în aceşti 4 ani, iar oamenii mă consideră pe mine responsabil, dacă au cumpărat de la mine”.

Cartier Orizont este un proiect imobiliar între Alba Iulia şi Miceşti în valoare de peste 4 milioane euro. Proiectul are 6 investitori, dintre care unul este tânărul om de afaceri Mircea Trifu. Să spunem faptul că investitorii au donat 2.000mp pentru construirea unei biserici ortodoxe în Cartierul Orizont, pentru enoriaşii de aici.

Dorin, unul dintre partenerii lui Mircea Trifu, a precizat că Mircea Trifu face declaraţii în nume personal, fără să-i implice pe ceilalţi investitori din Cartierul Orizont.

Întrebat de ce a făcut aceste declaraţii în săptămâna de dinaintea alegerilor locale, Mircea Trifu a declarat: „Vă spun sincer, s-au făcut nişte presiuni enorme asupra mea în ultimul an de zil. Chestiunea e destul de sensibilă, pentru că eu reprezentând acum şi pe ceilalţi parteneri, oarecum îi expun la posibilitatea unor răzbunări şi mai mari din partea administraţie. Şi după cum aţi văzut adineauri unul dintre ei era destul de nedumerit de ce fac eu. Aici e o chestiune destul de delicată, însă am trecut peste asta, sunt convins că partenerii mei o să înţeleagă, majoritatea înţeleg situaţia în care mă aflu şi n-o să fie nici un fel de problemă”.

„De fapt aici vroiam să ajung. Noi aici (n.a. - în investiţia din cartierul orizont) n-am folosit decât bani cheş, n-am folosit fonduri europene, doar bani din buzunarul nostru. Bineînţeles că n-au făcut nici un fel de investiţie, pentru că nu aveau interesul. Sunt bani privaţi şi nu prea pot să fure, să-şi tragă şpăgile. De la asta am pornit, asta mă doare: primarul se laudă că sprijină iniţiativa privată, investitorii, că face totul legal. Nu este adevărat! Pe noi doar ne-a blocat, ne-a şicanat, ne-a hărţuit, în tot ce am iniţiat aici în cartierul Orizont”, spune cu supărare Mircea Trifu.

La marginea cartierului Orizont, investitorii doreau să realizeze un complex de agrement, care să cuprindă actualul teren de fotbal şi un lac amenajat. Deşi iniţial Primăria a acceptat această idee, investitorii urmând să concesioneze acest loc de la Primărie, terenul respectiv a fost dat unor persoane care au revendicat restituire de teren în Pătrunjeni, lângă Zlatna. Aşadar ideea complexului de agrement din Orizont a căzut...cu brio.

Concluzia după toate acestea îi aparţine lui Mircea Trifu: „Asta-i marea durere şi marea lovitură, aici mi-au dat-o, cu hărţuirea asta cu Finanţele. Eu sunt pus în situaţia că nu pot să fac un business, decât în alte condiţii. Mi-au blocat contul, sechestru pe terenuri... Pe ei nu-i interesează că voi câştiga şi le voi cere daune lor de 10 milioane de euro, că nu plătesc ei; pe ei îi interesează să te execute. Pe ei asta îi interesează, să te blocheze şi să fii un exemplu, că dacă ai curaj în structura asta a lor mafiotă să faci ceva, să te execute”.


 

Taguri: dezvoltare, cartier, Orizont, blocata, primar, Mircea Hava, grupul, interese, jurul, Mircea Trifu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>