#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Ministrul Economiei, liberalul Daniel Chitoiu, crede ca proiectul de la Rosia Montana va demara in 2012

Ministrul Economiei, liberalul Daniel Chitoiu, crede ca proiectul de la Rosia Montana va demara in 2012

Revista nr. 136 | 01-06-2012 | Alexandru Mitchievici


Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat vineri la Alba Iulia, că este convins că proiectul de la Roşia Montană va începe în acest an. Ministrul Vhiţoiu spune că România are nevoie de proiectul de la Roşia Montană, că România are nevoie de orice investiţie în economia care este foarte slăbită.

„Eu sunt convins că acest proiect va demara în acest an. Mineritul va continua în toată ţara, dar vrem să îl exploatăm eficient, nu să vindem resursa pe bani puţini şi să păgubim statul român, populaţia României. Prezenţa mea aici (n.a. - în judeţul Alba) este o garanţie că mineritul în această zonă se va dezvolta. Noi ne-am propus ca până la sfârşitul acestui an să luăm o decizie politică, atât în ceea ce priveşte începerea mineritului la Roşia Montană, cât şi la Cuprumin Abrud”, a spus ministrul Economiei.

În aceeaşi zi (vineri, 1 iunie 2012) ministrul Chiţoiu a vizitat localitatea Roşia Montană, unde s-a ântâlnit cu un grup de membri şi simpatizanţi USL, cu care a discutat despre proiectul minier.

Proiectul minier Roşia Montană aparţine controversatei companii Roşia Montantă Gold Corporation, al cărei acţionar principal este firma canadiană Gabriel Resources.

În urmă cu câteva zile premierul Victor Ponta s-a declarat foarte deranjat de campania agresivă a RMGC în presa naţională, o campanie care afectează discuţia liberă, sinceră, tehnică, despre proiectul minier de la Roşia Montană.

*Într-o singură zi la Alba Iulia au sosit ministrul Dezvoltării şi Turismului, Eduard Hellwig, şi ministrul Economiei, Daniel Chiţioiu.


 

Taguri: ministru, economie, liberal, Daniel Chitoiu, crede, proiect, mineir, Rosia Montana, va demara, anul 2012

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>