#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Fundatia Inter-Art Aiud prezenta la un simpozion international in Qatar

Fundatia Inter-Art Aiud prezenta la un simpozion international in Qatar

Revista nr. 135 | 25-05-2012 | Alexandru Mitchievici


În perioada 10-20 mai 2012 în Qatar a avut loc ediţia a II-a a Simpozionului Internaţional de Artă organizat de College of North Atlantic din Doha, capitala statului Qatar. Alături de artişti plastici din Marea Britanie, Australia, Germania, Maroc, Sudan, Siria, Oman, China, India, Qatar, s-a aflat şi artistul aiudean Ştefan Balog, care a reprezentat astfel România.

Conducătorul simpozionului, sculptorul sudanez Mahgoub Al Mahboul este o cunoştinţă mai veche a Fundaţiei Inter-Art Aiud, el participând la ediţia din 2010 a Taberei Internaţionale de Artă Plastică de la Aiud. Acum, practic modelul taberei de la Aiud a fost transpus şi în Qatar.

Ediţia din acest an a marcat un succes important prin diversitate culturală şi ţinuta artistică, a precizat Ştefan Balog.

În cadrul serilor de prezentări ale artei şi artiştilor invitaţi, Ştefan Balog a prezentat principalele proiecte, tabere şi alte activităţi derulate de Fundaţia Inter-Art în cei 17 ani de existenţă.

Să mai spunem că Ştefan Balog a luat legatura şi cu corpul diplomatic românesc din ţara gazda, întâlnindu-se în câteva rânduri cu ambasadorul României în Qatar, Excelenţa Sa Constatin Darie, domnia sa fiind şi singurul ambasador care a onorat cu prezenta expoziţia de închidere a simpozionului care a avut loc în data de 20 mai în prezenţa mai multor oficiali qatarezi, dar şi a preşedintelui colegiului North Atlantic, Ken MacLeod.

De asemenea, Ştefan Balog a avut o serie de întâlniri cu oameni de cultură şi artă din Qatar pentru realizarea unui parteneriat de colaborare: reprezentantul Inter-Art a avut o importantă întâlnire cu adjunctul Ministrului Culturii din Qatar, Abdulla Salem Desmal Al-Kuwari. Cei doi au discutat şi despre posibilitatea organizării în Qatar a unei expoziţii internaţionale marca Inter-Art Aiud, România, sub genericul Libertate şi Artă-Fără Frontiere.


 

Taguri: Stefan Balog, reprezentant, fundatia, Inter Art, Aiud, simpozion, international, Qatar

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>