#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
In premiera nationala, la penitenciarul Aiud va avea loc un simpozion de creatie literara

In premiera nationala, la penitenciarul Aiud va avea loc un simpozion de creatie literara

Revista nr. 135 | 24-05-2012 | Alexandru Mitchievici


5 zile de artă la Penitenciarul Aiud...

În perioada 28 mai-1 iunie, Penitenciarul Aiud în colaborare cu Fundaţia „Inter-Art” Aiud organizează, în premieră pentru sistemul penitenciar românesc, prima ediţie a simpozionului „Liter-Art”.

Organizatorii spun că scopul manifestării de creaţie literară şi ilustraţie de carte este de a facilita interacţiuni între creatori din medii diferite: comunitatea locală, mediul carceral, respectiv funcţionari din sistemul administraţiei penitenciare.

Simpozionul se va desfăşura în Clubul Serviciului reintegrare socială, implicând 5 persoane private de libertate cu abilităţi de creaţie literară, 5 invitaţi din comunitate şi 3 angajaţi ai Penitenciarului Aiud.

Participanţii vor aborda domenii diverse: poezie, proză, eseu şi grafică. Invitaţii speciali - printre care grupul de muzică folk „Plus Noi” din Aiud şi Zlatna - vor stimula creativitatea participanţilor.

La finalizarea proiectului, vor fi selectate creaţiile realizate care vor fi ulterior publicate. De asemenea, acţiunea va fi promovată ca model de bună practică în sistemul penitenciar.      


 

Taguri: premiera, nationala, penitenciar, Aiud, simpozion, creatie, literara, Inter Art

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>