#452
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Spectacolul Zulenka marcheaza 60 de ani de la infiintarea Teatrului de Papusi Prichindel din Alba Iulia

Spectacolul Zulenka marcheaza 60 de ani de la infiintarea Teatrului de Papusi Prichindel din Alba Iulia

Revista nr. 134 | 15-05-2012 | Alexandru Mitchievici


Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia pregăteşte un nou spectacol: Zulenka, în regia lui Cristian Pepino.

Avanpremiera va avea loc vineri, 18 mai, ora 10.00, iar premiera va avea loc în data de 1 iunie, ora 18.00 la sediul instituţiei, marcând astfel 60 de ani de la înfiinţarea Teatrului Prichindel.

„Zulenka este o poveste pentru copiii mici, pentru cei mai mici spectatori ai noştri şi este un text inspirat din creaţia Baronesei Orczy care a publicat la Londra către sfârşitul secolului al XIX-lea un volum de minunate poveşti. E o istorie fără violenţă fiind în acest sens mai potrivită pentru copiii de până la 7 ani. Basmele obişnuite prezintă de obicei episoade violente sau deosebit de dramatice potrivite mai degrabă pentru copiii mai mari de 7 ani. Zulenka este povestea unei fetiţe care îşi doreşte să devină zână. Din această cauză ea declanşează o serie de peripeţii din care va ieşi cu bine datorită ajutorului prietenilor ei, spiriduşii şi animalele pădurii”, a declarat regizorul spectacolului.

La rândul său, managerul teatrului, Ioana Bogăţan a precizat: „Zulenka este un spectacol special pentru noi, scenariul a fost adaptat şi scris pentru actorii teatrului nostru, încadrat de o scenografie spectaculoasă cu proiecţii şi păpuşi de care cu siguranţă copii se vor îndrăgosti pe loc şi nu în ultimul rând cu o muzică de excepţie. Toate acestea sunt puse în evidenţă prin măiestria mânuirii actorilor care fac ca totul să prindă viaţă pe scenă. Vă aşteptăm cu drag să intraţi în lumea micuţei prinţese Zulenka şi să faceţi cunoştinţă cu veveriţe, coţofane, zâne şi multe alte personaje care cu mult umor vă vor spune poveste întreagă”.

Echipa spectacolului este formată din: Cristian Pepino - regizor artistic, Cristina Pepino - scenograf, Dan Bălan - compozitor, Levente Szöcs - maestru sunet, Ovidiu Tămăşan - maestru lumini, Vlad Tănase - construcţie păpuşi, Mirela Tămăşan - croitorie, Marin Goia - decoruri.

Actorii din distribuţie: Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorţeanu, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan, Ioan Pompiliu Cristea.


 

Taguri: spectacol, Zulenka, marcheaza, 60 de ani, infiintarea, teatrul, papusi, Prichindel, Alba Iulia, Cristian Pepino

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>