#454
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Primarul Mircea Hava da in judecata Guvernul Ponta pentru retragerea celor 2 milioane de lei din fondul de rezerva

Primarul Mircea Hava da in judecata Guvernul Ponta pentru retragerea celor 2 milioane de lei din fondul de rezerva

Revista nr. 133 | 10-05-2012 | Alexandru MitchieviciPrimarul de Alba Iulia este extrem de supărat pe Guvernul Ponta. Guvernul a luat înapoi cele 2.000.000 lei pe care le primise cadou de la Guvernul Ungureanu

Victor Ponta a decis să retragă toţi banii daţi de Guvernul Ungureanu la primăriile din ţară. Primul ministru a declarat că banii nu au fost alocaţi corect, pentru nevoi urgenţe, ci au fost cadouri pentru primarii PDL, UNPR şi UDMR.

Unele primării au reuşit să cheltuiască aceşti bani primiţi de la Ungureanu, altele nu. Primăria Alba Iulia nu s-a atins de aceşti bani, şi acum trebuie să-i returneze Guvernului Ponta, care îi va folosi doar pentru situaţii de urgenţă.


BANII ACEŞTIA AR TREBUI SĂ FIE FOLOSIŢI PENTRU SITUAŢII SPECIALE, DE URGENŢĂ, NU BANI DE CAMPANIE... PENTRU FIRMELE DE PARTID ALE LUI MIRCEA HAVA !!!


Într-o conferinţă de presă primarul Mircea Hava a anunţat destinaţia banilor primiţi în luna aprilie a.c. de la fondul de rezervă din partea Guvernului Ungureanu.

Hava consideră că aceste investiţii reprezintă O URGENŢĂ:

1.Alocarea sumei de 100.000 lei pentru construirea de terenuri de sport sintetice pentru tineret (la Liceul sportiv, la Şcoala „Vasile Goldiş” din Alba Iulia)
2.Alocarea sumei de 150.000 lei pentru construirea unui skate parc pentru tineri, în zona şanţurilor Cetăţii
3.Alocarea sumei de 100.000 lei pentru construirea unui dispensar uman, a căminului cultural şi a muzeului etnografic, la Pâclişa
4.Alocarea sumei de 50.000 lei pentru dotări urbane: un loc de joacă pentru copii în cartierul Ampoi I; un loc de joacă pentru copii în zona străzii Vasile Goldiş; mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi etc.)
5.Alocarea sumei de 320.000 de lei pentru reabilitarea reţelei de apă în cartierul Tolstoi
6.Alocarea sumei de 1.280.000 lei pentru refuncţionalizarea spaţiului public în cartierul Tolstoi.

Mircea Hava exclică de ce a alocat astfel banii de la Guvern: „2.000.000 lei. De ce am pus banii aici? Pentru că noi toate lucrările care le avem angajate sunt finanţate. Noi nu începem o lucrare fără să ştim că avem finanţare aproape până de sută la sută pentru ca apoi să aşteptăm cu mâna întinsă să cadă banii. Aceste lucrări erau necesare şi aceşti bani erau foarte buni ca să facem aceste lucrări. Ca să nu creadă dl prim-ministru că aceste lucrări nu se vor face. Deci ele odată anunţate le vom face. Bineînţeles, mai greu, suntem obişnuiţi cu greul, luând bani din alte zone, mai tăind din alte investiţii, poate nu mai facem o stradă...

Vom da în judecată Guvernul, nu este primul exerciţiu pe care îl facem în sensul ăsta. Nu numai Consiliul Local Alba Iulia, se va face şi o acţiune centrală, vom face şi noi, toţi primarii din judeţ, cred că vor face şi alţi primari, pentru că nu este normal. Pentru noi, pentru Alba Iulia, nu e grav deloc ce s-a întâmplat. E mai mult o chestiune de onoare, de mândrie, o chestiune de oameni, de relaţie interumană, dar pentru alte primării sunt lucruri grave, şi primării care sunt aici, apropiate, este grav că au rămas fără bani...

De 20 de ani fac administraţie, din timpurile în care dl. prim-ministru se juca cu bărcuţele sau cu maşinuţele prin casă, habar n-avea de aşa ceva. Am trecut prin atâtea guverne. N-am crezut niciodată că un guvern, indiferent de ce culoare, poate să facă lucrul ăsta. N-am crezut că putem să ne împăţim în români de culoare A, B şi C. N-aş fi putut să cred că există atâta ipocrizie şi atâta ură. Asta mă sperie. Ridic un semn de întrebare: de unde, Dumnezeule, atâta ură? Nu faţă de mine, ci faţă de oamenii din Ampoi, faţă de cei 4.000 de locuitori din Tolstoi”.

Mircea Hava a afirmat că este primul guvern de după 1989 care ia din fondurile pe care guvernul anterior le-a acordat primăriilor din teritoriu. „Am lucrat cu toate guvernele, chiar şi cu Adrian Năstase. Adrian Năstase a făcut aici 3 săli de sport, dar nu şi le-a luat înapoi când a văzut că nu a fost votat aici”. 

Taguri: primarul, Mircea Hava, da in judecata, guvernul, Victor Ponta, retragerea, 2 milioane, fondul, rezerva, Mihai Razvan Ungureanu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>