#455
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
9 mai - 62 de ani de uniune a tarilor Europei

9 mai - 62 de ani de uniune a tarilor Europei

Revista nr. 133 | 09-05-2012 | Alexandru Mitchievici


9 mai - 62 de ani de uniune a tarilor Europei

În urmă cu 62 de ani Uniunea Europeană a început să se contureze ca şi idee în partea de vest a Bătrânului continent. La data de 9 mai 1950, din Franţa a pornit ideea de a pune bazele unei comunităţi europene care să susţină refacerea continentului după Al Doilea Război Mondial. În acest an, Ziua Europei marchează atingerea celor mai importante rezultate înregistrate de Uniunea Europeana: pace de durata, cooperare economica şi liberă circulaţie.

„Noi, cetăţenii ţărilor din Europa de Est putem spune că Uniunea Europeană reprezintă o oportunitate. Oportunitatea de a ne alătura ţărilor dezvoltate şi de a primi ajutor financiar pentru dezvoltare prin fonduri nerambursabile. La nivelul Regiunii Centru avem 382 milioane euro investiţi în peste 300 contracte finanţate prin Programul Operaţional Regional. Aceste fonduri s-au concentrat mai mult decât fondurile de preaderare, pe principiile dezvoltării regionale durabile. Aniversarea Zilei Europei reprezintă pentru noi toţi, cei ce beneficiem de fonduri nerambursabile sau de rezultatele accesării acestor fonduri, ocazia să aflam mai multe despre UE, de a participa la evenimentele şi acţiunile ce se vor desfăşura în ţară şi peste hotare pentru toate varstele”, a declarat Simion Creţu, directorul general al ADR Centru.

Reprezentanţii ADR Centru spun că la nivelul Regiunii Centru prin proiectele contractate până în prezent prin Programul Operaţional Regional este susţinută transformarea a 7 oraşe în poli şi centre de dezvoltare urbană. În plus, prin fondurile nerambursabile alocate de UE şi Guvernul României, se reabilitează peste 300 km drumuri, 25 centre pentru tineri şi vârstnici, dar şi 26 de scoli sunt în curs de modernizare. Se vor construi 6 noi centre de afaceri, iar 197 microintreprinderi au primit finanţare pentru dezvoltarea afacerilor. Un număr de 40 unităţi SMURD au fost dotate cu echipamente noi, un spital şi 5 ambulatorii se vor renova şi moderniza. Cetăţenii regiunii au la dispoziţie peste 2.000 noi locuri de muncă, iar turiştii pot vizita cel putin 20 de cetăţi istorice şi biserici restaurate din fondurile Regio, derulate prin ADR Centru.


 

Taguri: 9 mai, 62 ani, uniune, tarile, Europa, Simion Cretu, ADR, centru, Alba Iulia, unitate, libertate, circulatie, prosperitate, eco

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>