#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

VIN ALEGERILEEEEE!

Revista nr. 132 | 02-05-2012 | Gabriela Morar

Vin alegerile! Uraaaaa! Vine salvareaaaaa!  (Sper că nu ai, cititorule, comentarii răutăcioase de genul: "Cred că vine Salvarea. Parcă aud sirena. Şi, în zare, parcă se văd chiar şi nişte girofaruri.")

Deci, se apropie alegerile, aşa că partidele politice, au ieşit la piaţă, să se vândă. Sau să-şi ia adio. Au întins trei tarabe, iar lumea stă la cozi, să vadă ce se mai dă.

La prima tarabă, e o coadă mare, mare, iar codaşii (sau cum s-or fi chemând cei ce stau la coadă ?) primesc câte o plasă. Cam goală, sincer vorbind. Partidul a afişat o lozincă (era să zic că  a întins o plasă): « Veniţi la noi. Avem grijă de voi. Vă dăm plasă. »

La a doua tarabă, lumea aşezată la coadă, primeşte de-ale gurii, gogoşele vanilate. Iar partidul-şef de tarabă a afişat o lozincă: «Veniţi la noi. Avem grijă de voi. Vă vindem gogoşi

La a treia tarabă, bate vântul. E taraba partidului care se pregăteşte să părăsească puterea, după cum rezultă din sondaje. Mai exact, cetăţenii, dacă vor merge la vot, îi vor da partidului, concediu. Pe lozinca lor scrie: «Vă mulţumim fiindcă ne-aţi susţinut atâţia ani. Acum, noi ne spălăm pe mâini.» Oare cât de murdare sunt? La mâini mă refer.

Există şi o a patra tarabă, mai mică. Aici e detergent de vase şi apă. E taraba uniunii care timp de peste 20 de ani a păpat caşcaval, dar acum simte că pierde caşcavalul. Vorba aia: ce e caş, ca valul, trece. Are şi uniunea iubitoare de caşcaval, o lozincă:  «Vă mulţumim pentru sprijin. Acum e timpul să spălăm putina.»  

Am auzit un fost şi viitor candidat, spunând :
-    Cetăţeni, noi v-am dat vouă tot ce s-a putut. Acum e rândul vostru să ne daţi. Deci, ne daţi, ori nu ne daţi?
-    Vă dăm! Papucii! a răspuns mulţimea.             (S. 27.08.2011).

 

Schiţă extrasă din volumul "Ţara păcălelilor", autor Gabriela MORAR

Taguri:alegeri, cascaval, plasa, Gabriela Morar

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>