#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Regina Cleopatra, inventatorul Albert Einstein, actorul Charlie Chaplin si piratul Jack Sparrow vin Alba Iulia

Regina Cleopatra, inventatorul Albert Einstein, actorul Charlie Chaplin si piratul Jack Sparrow vin Alba Iulia

Revista nr. 131 | 26-04-2012 | Alexandru Mitchievici


În perioada 27 aprilie-10 iunie 2012 Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia găzduieşte expoziţia cu personaje de ceară, intitulată sugestiv „Mit, ficţiune şi realitate”.

Publicul are ocazia să vadă 38 de personaje în mărime naturalăre aduse de la Muzeul Figurinelor de Ceară din Sankt Petersburg.

Organizatorii ne anunţă că Muzeul Figurilor din Ceară din ST. Petersburg (Rusia) este al doilea muzeu ca mărime, de acest profil, din lume, având o colecţie de peste 1.500 de piese. Spre deosebire de celelalte muzee, muzeul din Rusia este specializat şi în expoziţii itinerante. Bazele muzeului au fost puse de Ţarul Petru cel Mare care, în 1705 a vizitat Ţările de Jos, şi acolo pentru prima oară a văzut figuri de ceară. Nu întâmplător, cea mai veche figură a Muzeului, care s-a păstrat până în prezent, a fost realizată în anul 1725 după masca mortuară a lui Petru cel Mare, şi poate fi vazută în prezent la Muzeul Ermitaj din ST.Petersburg.

Printre figurinele de ceară care vor fi expuse la Alba Iulia se numără cele ale lui Charlie Chaplin, căpitanul Jack Sparrow (interpretat de actorul Johnny Depp), Cleopatra, Albert Einstein, sau ale ultimilor doi preşedinţi ruşi Dimitri Medvedev şi Vladimir Putin.  

Organizatorii expoziţiei ne anunţă că o figurină se realizează în aproximativ 2-3 luni, în funcţie de complexitatea sa; la ea lucrează o echipă de specialişti (istorici, sculptori, designeri, croitori, coafori). Ceara folosită la confecţionarea lor este una specială alcătuită 90% din ceară de albine, iar 10% dintr-un amestec special, care permite conservarea şi păstrarea în timp a lucrării. De asemenea, ochii figurinelor sunt din sticlă, dinţii din porţelan, iar părul este natural.


 

Taguri: regina, Cleopatra, inventator, Albert Einstein, actor, Charlie Chaplin, capitan, pirat, Jack Sparrow, Alba Iulia, expozitie

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>