#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Invatam din greseli. Debutul unui proiect pentru combaterea delicventei in randul tinerilor si minorilor din judetul Alba

Invatam din greseli. Debutul unui proiect pentru combaterea delicventei in randul tinerilor si minorilor din judetul Alba

Revista nr. 128 | 07-04-2012 | Alexandru Mitchievici


În luna martie 2012, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a iniţiat proiectul „Învăţăm din greşeli”, organizat în parteneriat cu Penitenciarul Aiud şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Este un proiect care îşi propune să prevenă delincvenţa şi recidiva în rândul minorilor şi tinerilor.

Vineri, 6 aprilie 2012, a avut loc prima activitate de socializare din cadrul proiectului. La Penitenciarul Aiud s-au întâlnit 15 elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia şi 15 tineri condamnaţi.

Au avut loc discuţii şi jocuri de rol, prin care tinerii au relatat elevilor câteva întâmplări din viaţă, aspecte legate de mediul familial, precum şi împrejurările care au concurat la comiterea de fapte antisociale. Elevii au prezentat activităţile în care sunt implicaţi în fiecare zi. De asemenea, participanţii la întâlnire au putut viziona un film documentar privind evoluţia Penitenciarului Aiud.

Elevii au avut ocazia să viziteze câteva dintre celulele în care îşi ispăşesc pedeapsa deţinuţii.

Activitatea s-a finalizat cu un meci de fotbal la care au participat elevii şi deţinuţii, parteneri de dialog.  

*Proiectul se adresează elevilor de liceu din judeţul Alba şi tinerilor care ispăşesc o pedeapsă privativă de libertate  în Penitenciarul Aiud.

Selecţia tinerilor condamnaţi care participă la toate aceste activităţi cât şi moderarea dezbaterilor se vor realiza de specialiştii Serviciului de Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Aiud, după obţinerea în prealabil a acordului acestora.

 

Taguri: invatam, greseli, debut, proiect, combaterea, delicventa, tineri, minori, judet, Alba

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>