#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Alba Iulia va gazdui al doilea Congres al Tinerilor Basarabeni din Romania

Alba Iulia va gazdui al doilea Congres al Tinerilor Basarabeni din Romania

Revista nr. 127 | 29-03-2012 | Alexandru Mitchievici


În perioada 31 martie-1 aprilie 2012 la Alba Iulia va avea loc a doua ediţie a Congresului Tinerilor Basarabeni din România. Şi-au anunţat prezenţa zeci de studenţi şi elevi basarabeni care studiază în România.

Deschiderea congresului va avea loc sâmbătă, 31 martie, ora 10.00, la Sala Unirii din complexul muzeal albaiulian.

Reamintim, primul Congres al Tinerilor Basarabeni din România (foto - arhivă) a avut loc tot la Alba Iulia (în luna martie a anului 2011).

Manifestarea este organizată în parteneriat de către Organizaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din România, Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii şi Fundaţia „Alba Iulia 1918 Pentru Unitatea şi Integritatea României”.

În finalul manifestării vor avea loc depuneri de coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Iulia şi la busturile unor personalităţi ale Moldovei: Pantelimon Halippa (unul din basarabenii care au făcut Unirea cu Romînia în 1918) şi poetul Grigore Vieru, precum şi la bustul bucovineanului Ion Nistor - cel care a avut un rol important în Unirea Bucovinei cu România în 1918.

*Să mai notăm că în anul 2012 se împlinesc 200 de ani de la ocuparea Basarabiei de către Rusia ţaristă. Anul 1812 este anul nefericirii Moldovei dintre Prut şi Nistru: în 1812 ruşii au călcat pe acest pământ şi nu au mai plecat nici în ziua de astăzi. Să nu uităm că Armata a XIV-a sovietică se află încă în Transnistria... ca armată de ocupaţie a Federaţiei Ruse.


 

Taguri: Alba Iulia, va gazdui, al doilea, congres, tineri, basarabeni, Romania, Republica, Moldova, Basarabia, Prut, Nistru

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>