#452
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Mike Godoroja si Blue Spirit canta la Alba Iulia in prefata Festivalului Alba Jazz

Mike Godoroja si Blue Spirit canta la Alba Iulia in prefata Festivalului Alba Jazz

Revista nr. 127 | 27-03-2012 | Alexandru Mitchievici


Vineri, 30 martie 2012, începând cu ora 20.00, Sala Unirii din complexul muzeal albaiulian va găzdui concertul-eveniment ROOTS susţinut de celebrul Mike Godoroja & Blue Spirit. Mike Godoroja este un muzician de blues, jazz, rock şi un mare realizator radio-tv de emisiuni muzicale despre jazz, blues, rock.

Concertul lui Mike Godoroja & Blue Spirit reprezintă prefaţa primei ediţii a Festivalului de Jazz de la Alba Iulia din luna mai (18-20 mai): Alba Jazz.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Asociaţia Cultur'Art şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.Proiectul ROOTS


Iată ce spun artiştii depstre proiectul muzical ROOTS: „este o întoarcere la rădăcinile unui gen muzical care a provocat o adevarată revoluţie în muzica secolului al XX-lea, influenţând o mulţime de alte genuri precum jazz, rock’n’ roll, funk, gospel, hard rock etc. Legendele mari ale blues-ului vor reînvia mai actuale, mai expresive şi mai emoţionante ca niciodată: Muddy Waters, Willie Dixon, Robert  Johnson, Howlin Wolf, Sonny Boy Williamson şi mulţi alţii vor fi readuşi la rampă prin intermediul instrumentelor neconvenţionale: bouzouki, mandolina, dulcimer, slide guitar, kazoo, banjo, electric guitar etc”.

La rândul său, iniţiatorul Mike Godoroja declară: „Când am gândit ROOTS, nu mi l-am imaginat neapărat ca un proiect de succes, deşi ulterior lucrurile au luat amploare. Prezenţa noastră la Festivalul de la Garana de anul trecut sau invitaţia Institutului Cultural Român de a reprezenta România la Festivalului Duna Party din Budapesta  a venit ca o certificare a muncii mele şi a colegilor mei de a aduce publicului emoţia „arhaică”, nesofisticată, uneori aproape primitivă a acestui gen de care eu sunt profund şi iremediabil îndrăgostit: blues-ul. ROOTS este, dacă vreţi, tributul, omagiul meu adus acelor oameni simpli, mulţi dintre ei fără studii, unii aproape analfabeţi, pe care istoria muzicii îi menţionează într-un mod uneori statistic”.

Formula muzicală:
Mike Godoroja - voce, chitară
Blue Spirit: Luca Marius - chitară electrică, chitară acustică, dulcimer, mandolină, banjo, clape
Alex Vişan - chitară electrică, slide, bouzouki
Vali Vătuiu - tobe, percuţie
Robert Ardeleanu - bass
este o prefaţă a primei ediţii a Alba Jazz, ce urmează să aibă loc la Alba Iulia în perioada 18-20 mai 2012.

Pentru concertul de vineri, 30 martie 2012, accesul se va face pe bază de invitaţie, care poate fi procurată începând de miercuri, 28 martie 2012, de la Sala Unirii.


 

Taguri: Mike Godoroja, Blue Spirit, canta, Alba Iulia, prefata, festival, Alba, jazz, mai, 2012

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>