#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Cupa Sebes la sah castigata de cugireanul Ovidiu Lupu

Cupa Sebes la sah castigata de cugireanul Ovidiu Lupu

Revista nr. 124 | 05-03-2012 | Alexandru Mitchievici


Duminică, 4 martie 2012, Hotelul Nicky din Sebeş a gazduit turneul de şah rapid „Cupa Sebeş”. Evenimentul a fost organizat de Radio Star şi Radio Orion din Sebeş, cu ajutorul sponsorului Hotel Nicky (prin persoana lui Nicolaie Matei) şi Elis Pavaje din Petreşti.

Competiţia seniorilor a contat ca prima etapă a circuitului „Alba Grand Prix 2012” la şah rapid În competiţie au luat startul 34 de şahişti din Sebeş, Alba Iulia, Tg. Mureş, Aiud, Cugir, Teiuş, dar şi 2 jucatori italieni aflaţi în România pentru afaceri.

Aşa cum remarcau specialiştii prezenţi la competiţie, deşi a fost primul turneu de seniori organizat în Sebeş după o pauză de mai mulţi ani, totuşi numărul jucatorilor şi nivelul competiţiei au fost de bun augur. După cele 7 runde, în competiţia seniorilor s-a impus maestrul FIDE Ovidiu Lupu (CSO Cugir) 6,5p.

Clasament seniori
1.Ovidiu Lupu (CSO Cugir) 6,5p
2.Adrian Secheres din Teiuş (AEM Luxten Timisoara) 6p
3.Dan Cantemir din Alba Iulia (CMS Alba Iulia) 6p
4.Mihnea Costachi din Alba Iulia (AEM Luxten Timisoara) 5p
5.David Cordea (CSO Cugir)

De menţionat debutul excelent al lui Radu Ţâmpea în competiţiile de seniori. Deşi a împlinit doar 6 ani în ianuarie 2012, Radu Ţâmpea (CMS Alba Iulia) a obţinut totuşi 3 victorii, dintre care una chiar în runda inaugurală împotriva lui Gheorghe Murg, unul dintre cei mai experimentaţi jucători din Cugir.

În paralel cu competiţia seniorilor a avut loc un turneu pentru elevi în care s-a impus Adrian Zinca (Şcoala „Sigidava” Cugir) 7p

Clasament elevi
1.Adrian Zinca (Şcoala „Sigidava” Cugir) 7p
2.Bianca Tincu (Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebes) 5p
Daniel Ghiban (Şcoala „Sigidava” Cugir) 5p

Cei 16 participanţi în turneul pentru elevi au primit din partea organizatorilor cărţi de şah şi diplome de participare. Să mai notăm că primii 3 clasaţi din competiţia de seniori şi în cea de elevi au fost recompensaţi şi cu medalii şi cupe.

Turneul a fost arbitrat de Cornelia Heutschi (Sebeş), Aurelian Vlad (Aiud) şi Marius Ceteraş (Alba Iulia).


 

Taguri: cupa, Sebes, sah, castigata, cugirean, Ovidiu Lupu, Adrian Secheres, Dan Cantemir

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>