#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Moda in fotografii, expozitie la muzeul albaiulian

Moda in fotografii, expozitie la muzeul albaiulian

Revista nr. 124 | 08-03-2012 | Alexandru Mitchievici


Joi, 8 martie 2012, ora 17.00, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia va avea loc vernisajul expoziţiei „DesFaceri ale timpului. Un secol de moda în imagini de epocă (1840-1947)”, expoziţie realizată de muzeograful Ionela Mircea.

„În expoziţie sunt prezentate materiale inedite din colecţiile muzeului albaiulian, deosebite reviste şi albume de modă din colecţii particulare şi o remarcabilă colecţie privată de carte poştală ilustrată cu imaginile starurilor din cinematografia europeană şi americană ale perioadei interbelice.

Imaginile sunt o mărturie a transformărilor pe care societatea le-a cunoscut în perioada 1840-1947 sub impactul Revoluţiei Industriale şi al marilor progrese ale ştiinţei, al confruntărilor militare şi al derapajelor de natură economică, modificări care se reflectă şi la nivelul modului de a gândi şi al felului în care femeia a reuşit să-şi depăşească angoasele schimbându-şi comportamentul şi, nu în ultimul rând, costumul, fără a renunţa la atuurile feminităţii.

Întregul material ilustrativ oferă, mai întâi, plăcerea de a privi şi plăcerea documentării, mai apoi, bucuria şi şansa de a înţelege fiecare epocă şi moda vestimentară specifică timpului şi, în cele din urmă, posibilitatea, de ce nu, a alegerii.

Pentru că o femeie atrăgătoare este aceea care a reuşit să îşi descopere propriul stil, propria eleganţă, o femeie care alege cunoscându-se, îndrăznind să fie ea însăşi, să rămână femeie”, declară Ionela Mircea.


 

Taguri: moda, fotografii, expozitie, muzeu, unirii, Alba Iulia, Ionela Mircea

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>