#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Alba Iulia are cel mai tanar rector din Romania, Daniel Breaz, 37 de ani neimpliniti

Alba Iulia are cel mai tanar rector din Romania, Daniel Breaz, 37 de ani neimpliniti

Revista nr. 123 | 29-02-2012 | Alexandru Mitchievici


Anii bisecţii fac bine la cariera universitară...

29 februarie 2012, Daniel Breaz a fost ales în funcţia de rector al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Daniel Breaz nu are încă 37 de ani împliniţi!!!Realizările tânărului matematician albaiulian Daniel Breaz (născut în 23 martie 1975, la Alba Iulia):

La 27 de ani - doctor în matematică

La 36 de ani - organizator de doctorate.

Organizator de evenimente ştiinţifice de ţinută la Alba Iulia, cea mai importantă fiind conferinţa internaţională ICTAMI. De asemenea, a primit numeroase distincţii academice, scrie la diverse reviste de matematică din lume.


În 2010, departamentul de matematică al Universităţii Kinki din Osaka, Japonia, l-a declarat pe Daniel Breaz cel mai bun cercetător al lumii în domeniul teoriei geometrice a funcţiilor în anul 2009. Presa românească a făcut un mare caz şi l-a declarat „cel mai bun matematician al lumii pentru anul 2009”. În acel moment presa din România a tritrat aberant: Daniel Breaz, cel mai mare matematician din lume!

Şi jocurile politice au fost în favoarea lui Daniel Breaz. În momentul de faţă Daniel Breaz deţine funcţia de consilier local PSD Alba Iulia (la un moment dat a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte al PSD Alba), chiar dacă şi-a anunţat demisia din partid.

În ultimii 2-3 ani, Daniel Breaz s-a apropiat mult, foarte mult, prea mult de PDL Alba. De altfel, într-un cadru informal, la o băută de partid, Mircea Hava, preşedintele PDL Alba, a declarat: „Să vină în PDL! Dacă vine la noi îl fac rector!”.

 

Taguri: Alba Iulia, cel mai, tanar, rector, Romania, Daniel Breaz, 37 de ani, neimpliniti, universitatea, 1 decembrie, 1918

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>