#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator

Zapada guverneaza peste toata Romania

Revista nr. 121 | 14-02-2012 | Alexandru MitchieviciZăpada guvernează peste toată România

Zăpada a salvat guvernul Ungureanu! Nimeni nu mai vorbeşte de securiştii care au preluat şefia Guvernului, nimeni nu mai vorbeşte de guvernul second sau third-hand instaurat cu pompă la Bucureşti. Natura, iarna şi zăpada au preluat controlul ştirilor: troienele, viscolul, nămeţii, codurile portocalii, roşii şi galbene au intrat în Prime Time, au făcut Breaking News-uri şi News-Alerturi: da, avem o iarnă grea ca-n 54, dar şi o dictatură ca-n 54 (Igaş avea, în sfârşit, dreptate).

Orice cataclism e binevenit pentru un guvern care nu are legitimitate, dar care stă prost şi din punct de vedere al legalităţii. Cataclismele vechi (Guvernul Boc) le-am şi uitat aproape. Aşteptăm ca Guvernul Iarnă să facă legea în perioada următoare: stare ori situaţie de urgenţă, a fost decretată pentru a veni în sprijinul satelor acoperite de zăpadă. Zgârcit cum îl ştim, Guvernul vrea să acorde cât mai puţin sinistraţilor: Ia nu mai întindeţi mâna! Statul asistenţial nu-i mai sprijină pe leneşii înzăpeziţi.

Guvernul Ungureanu, cu maşini Porsche şi Jaguar, cu vile la Miami, cu diplome de sport cumpărate de la universităţi private, mai are de aşteptat până va guverna realmente. De altfel, Guvernul Ungureanu este un alter-ego al Guvernului Băsescu-SIE-SRI.

De acolo de unde e, Ceauşescu priveşte cu invidie la Traian Băsescu pentru că a reuşit ceea ce el, marele Ceauşescu nu a reuşit niciodată: regimul Băsescu guvernează cu Securitatea alături, prin intermediul Securităţii. Ce partide decise în alegeri? Ce coaliţii majoritare? Ce legitimitate politică? Traian Băsescu a decretat că prim-ministru trebuie să fie de la serviciile secrete (fosta Securitate rebotezată în SRI, SIE etc). Mihai Răzvan Ungureanu nu are nevoie de legitimitate prin alegeri, de o coaliţie înregistrată la tribunal, cum i s-a cerut Opoziţiei şi lui Klaus Johannis în 2008.

Iarna a ocupat România şi va guverna până spre primăvară. Comune întregi din judeţele Buzău, Vrancea, Ialomiţa ş.a. au fost acoperite cu un strat înalt de 4-5 metri de zăpadă. O iarnă pe care cu greu o vom uita. Avea dreptate cineva când spunea aproape mistic: iarna nu-i ca vara!


*Editorial apărut marţi, 14 februarie 2012, în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok

 

Taguri: zapada, guverneaza, peste, toata, Romania, troiene, nameti, situatie, exceptionala, viscol

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>