#459
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Au fost decisi candidatii USL pentru orasele din judetul Alba

Au fost decisi candidatii USL pentru orasele din judetul Alba

Revista nr. 121 | 13-02-2012 | Alexandru Mitchievici


Sâmbătă, 11 februarie, conducerea USL Alba s-a reunit pentru a decide lista candidaţilor pentru primăriile din judeţ. Pe listă nu sunt mari surprize, nu sunt nume care să spargă gura târgului.Titularii posturilor de primar devin candidaţi automat:

PNL

Horaţiu Josan (PNL) - Aiud
Adrian Teban (PNL) - Cugir
Călin Andreş (PNL) - Cîmpeni

Călin Potor (PNL) - Alba Iulia (ca membru PD, Călin Potor a fost viceprimar al oraşului Alba Iulia în perioada 2004-2005)
Traian Pandor - Baia de Arieş (Pandor este actualul viceprimar PNL)
Mirel Hălălaie - Teiuş
Emil Nistor - Zlatna

Deşi are o imagine publică foarte bună, deputatul Călin Potor are un mic handicap de imagine: vine de la PDL. Şansele lui Călin Potor la Primăria Alba Iulia sunt mici, dar există. Baronul Mircea Hava poate fi bătut, la fel cum a fost învins Gheorghe Funar la Cluj sau Dumitru Sechelariu la Bacău...

În ultimii ani, liberalii au făcut mai multe „achiziţii” de la PNŢCD Alba, refuzând o alianţă cu ţărăniştii. Anterior, în 2008, PNŢCD Alba a făcut o propus o alianţă PNL Alba. Liberalii au acceptat formal discuţii pentru o alianţă, dar pe ascuns au pornit o campanie de racolare a ţărăniştilordin funcţii publice.

PNŢCD

Vasile Drăguţ (PNŢCD) - Ocna Mureş
Claudiu Nicuşan (PNL, fost PNŢCD) - Blaj

PSD

Alexandru Dăncilă (PSD) - Sebeş
Dorin Leah (PSD) - Abrud

Alexandru Dăncilă a mai deţinut funcţia de primar la Sebeş în perioada 2004-2008, când Mugurel Sârbu a deţinut funcţia de deputat PSD şi apoi de prefect. Miusiunea lui Dăncilă este aproape imposibilă, ţinând cont de popularitatea de care se bucură Mugurel Sârbu, candidatul PDL.

PSD are mai puţini candidaţi - motivul este simplu: PSD a pierdut tot mai mult teren în ultimii 8 ani. În momentul de faţă PSD Alba nu are nici o primărie de oraş, are doar 5 primării de comună.

Din partea PNL, pentru şefia Consiliului Judeţean Alba intră în luptă Teodor Atanasiu, care porneşte cu şansa a doua în faţa titularului postului, Ion Dumitrel, PDL.

 

Taguri: decis, candidati, USL Alba, orase, judet, Alba, Calin Potor, Horatiu Josan, Vasile Dragut, Adrian Teban, Claudiu Nicusan

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>