#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator

Jeffrey Franks s-a prins in hora cu „folcloristele” PDL-ului

Revista nr. 119 | 02-02-2012 | Alexandru Mitchievici


Jeffrey Franks s-a prins în horă cu „folcloristele” PDL-ului

Cine a uitat acel episod în care celebrul Gheorghe Ştefan zis Pinalti a primit o delegaţie de arbitri cu sare, pâine şi folcloriste? Ne-am amuzat atunci, dar episodul respectiv arată unul din modurile în care românii ştiu să supravieţuiască: românii au ştiut să ofere mită, cadouri, şperţ, plocon, peşcheş, uium, şpagă, dreptul.

Obiceiul a fost preluat din epocă în epocă până în vremurile actuale: orice control, orice inspecţie se face la firme, la instituţii etc., instituţia verificată pregăteşte o masă, un cadou, o atenţie, o şpagă, ceva… câteodată un „ceva” mai consistent. În acest mod, cel care face verificarea închide ochii şi uită să penalizeze, să amendeze firma cu probleme.

Noi, în Balcani, avem regulile noastre, chiar dacă unii ne-au băgat forţat în Uniunea Europeană. Ardealul s-a balcanizat şi el, preluând toate metehnele din Regat. În urmă cu câteva luni, la Alba Iulia au venit nişte reprezentanţi de la Ministerul Culturii pentru a face nişte verificări privind modul în care s-a făcut restaurarea unor monumente istorice din Cetate. Cum credeţi că au fost primiţi oamenii de la minister? Cu mâncare, băutură şi petrecere în cea mai bună locaţie turistică din oraş…

Revenind la zilele noastre, în ultimul weekend, o delegaţie a FMI a venit la Bucureşti pentru discuţii cu Guvernul Boc – care a solicitat o mărire cu 5% a salariilor şi pensiilor. Ce credeţi că au făcut românaşii noştri? L-au ademenit pe Jeffrey Franks (şeful delegaţiei FMI) în staţiunea Buşteni, unde reprezentantul FMI a fost omenit bine: Franks a încins o horă alături de mai multe fete şi de pedeliştii Sorin Blejnar (şeful Fiscului) şi Emanoil Savin (primarul din Buşteni, care a făcut bani frumoşi în trecut prin vânzarea dubioasă a FC Unirea Alba Iulia).

Băutura, masa şi dansul cu „folcloristele” au fost incluse în preţ. Dintr-o dată, Franks a devenit mai înţelegător faţă de problemele de imagine ale Guvernului Boc: Jeffrey Franks şi-a dat OK-ul pentru ca premierul Emil Boc să promită mărirea salariilor şi pensiilor cu 5%.


Editorial aprut joi, 2 februarie 2012, în ziarul „Informaţia de Alba”, semnat de Iulian Brok

 

Taguri: Jeffrey Franks, s-a prins, hora, folcloristele, PDL, seful, reprezentanta, FMI, Sorin Blejnar, Busteni, Emanoil Savin, FC Unire

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>