#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Brand cu Măgării pentru Mărgău

Brand cu Măgării pentru Mărgău

Revista nr. 119 | 30-01-2012 | Gaston Mazzacane

 

Nu stiu alţii cum sunt dar eu aseară cand am văzut la televizor emisiunea cu clipul de promovare pentru comuna Mărgău m-am simtit jignit.

Jignit intelectual vreau să spun şi nu pentru faptul că acest clip a fost realizat, mi-aş dori ca toate comunele din Romania sa aibă un clip de promovare, nici pentru faptul că a fost realizat pentru comuna natală a actualului premier ci pentru modul in care din nou se fac astfel de clipuri in România.

Din start aş vrea să reamintesc faptul că brandul României a debutat cu un scandal legat de faptul că frunza era identică cu logo-ul unei firme de transport. Explicatia halucinantă care a fost servită atunci si pe care toată lumea a inghitit-o a fost ca in general toti artistii desenează o frunză la fel adică identic cu cea din brand-ul Romaniei. Zic că toată lumea a inghitit aceasta explicatie pentru că nu am văzut pe nimeni şi aici asteptam societatea civilă prin: Academia Română, institutiile de invăţământ cu profil artistic, asociaţii ale artiştilor plastici, artişti plastici, agentii de publicitate, creativi din agentii de publicitate să dea peste nas ţîfnoşilor reprezentanţi ai ministerului responsabil pentru aceasta. „În dulcele stil clasic” de la noi după două-trei zile de agitatie toată lumea a uitat subiectul, logo-ul României a ramas acelaşi, firma care a plagiat logo-ul pe o sumă enormă e bine merci in continuare asta in cazul in care mai există.

Mai vreau sa precizez ca nu am studii de specialitate in domeniul artistic, grafic, etc dar am o memorie vizuală buna şi când văd ceva ce am mai văzut imi amintesc chiar dacă după o perioadă de timp.

Am facut aceste precizari inainte de a intra in subiect pentru a reaminti publicului că există precedente şi cei responsabili au impresia ca dacă a mers odată va mai merge şmecheria de oricate ori se poate.

Subiectul este urmatorul: logo-ul comunei Mărgau este pentru cei care nu şi-au dat seama copiat după logo-ul statului vecin şi prieten Bulgaria.

Acum putem discuta pe tema asta o gramadă de chestii de la faptul că reprezintă un trandafir, floare reprezentativă pentru Bulgaria dar care în comuna Mărgău este reprezentată probabil doar de ruda sa maceşul (Rosa Canina) până la faptul că in logo sunt schiţate niste valuri de surf-ing sau cel putin asa mi se pare mie... Las pe altii cu mai multă experienţă să se pronunţe şi sper că o vor face!

Până la urmă cel mai deranjant este ce am zis mai sus şi anume că nimeni nu ia o poziţie impotriva acestor măgării iar cei care le fac au impresia că pot să le facă in continuare fără ca nimeni să-si dea seama adică ne consideră PROŞTI.

Ei bine eu mi-am dat seama şi ca mine sunt mulţi! Să vă fie ruşine!

Taguri:margau, brand, logo, rusine, plagiat

Ratari

Criticisme (1)

razvan
27-02-2012
haha, da asta am realizat si eu de prima oara cand am vazut reclama pe TV cu Margau. Logo-ul este 95% identic cu cel al Bulgariei, se facea acum 2 luni reclama cu Bulgaria pe Discovery Channel. Margau = Bulgaria ? NU. Rusine celor care au luat o asa initiativa rusinoasa de a copia brand-ul Bulgariei. Eu sunt grafician designer la o firma din Constanta. Voi pune si pe Facebook-ul meu prostia asta, sa se vada ca nu-s mandru de comuna asta Margau !
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>