#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Tanarul profesor Daniel Breaz, favorit in lupta pentru functia de rector al Universitatii Alba Iulia

Tanarul profesor Daniel Breaz, favorit in lupta pentru functia de rector al Universitatii Alba Iulia

Revista nr. 116 | 05-01-2012 | Alexandru Mitchievici


Pregătiri de alegeri la Universitatea „1 Decembrie 1918” - în perioada februarie-martie 2012 la Alba Iulia vor avea loc alegeri pentru funcţia de rector şi pentru conducerile academice.

Primii doi rectori au fost istorici, reputaţii Iuliu Paul şi Iacob Mârza. De altfel, baza Universităţii din Alba Iulia a fost istoria şi dreptul. După ce prof. Iacob Mârza nu a mai fost rector la Alba Iulia, istoria, arheologia şi muzeologia au decăzut constant.

În ultimii 8 ani instituţia a fost condusă de prof. univ. dr. ing. Moise Achim (2004-2012), reprezentant al Facultăţii de Ştiinţe. În mod surprinzător (sau nu !), rectorul Moise Achim a funcţionat ca reprezentant al Roşia Montană Gold Corporation. Rectorul Moise Achim a alipit imaginea Universităţii „1 Decembrie 1918” de toate campaniile media ale RMGC, aducând o serioasă îndoială privind imaginea Universităţii.

De altfel, Moise Achim nu s-a sfiit să transforme Universitatea în suport de imagine pentru diversele activităţi ale PDL Alba. Acesta este al doilea „cap de acuzare” al rectorului Moise Achim.

Pentru toate aceste, Moise Achim va fi răsplătit cu o funcţie în PDL Alba (consilier local Alba Iulia, parlamentar) sau la RMGC.

Daniel Breaz, favoritul nr.1

Tânărul cercetător Daniel Breaz este principalul favorit pentru a câştiga funcţia de rector.

Realizările sale îl recomandă pentru funcţia de rector: doctor în matematică la 27 de ani, organizator de evenimente ştiinţifice de ţinută la Alba Iulia, cea mai importantă fiind conferinţa internaţională ICTAMI. De asemenea, a primit numeroase distincţii academice, scrie la diverse reviste de matematică din lume.

Daniel Breaz s-a născut la 23 martie 1975 la Alba Iulia. Ar putea deveni cel mai tânăr rector din ţară: la doar 37 de ani !!!

În 2010, departamentul de matematică al Universităţii Kinki din Osaka, Japonia, l-a declarat pe Daniel Breaz cel mai bun cercetător al lumii în domeniul teoriei geometrice a funcţiilor în anul 2009. Presa românească a făcut un mare caz şi l-a declarat „cel mai bun matematician al lumii pentru anul 2009”.

De asemenea, jocurile politice sunt în favoarea lui Daniel Breaz. În momentul de faţă Daniel Breaz este unul din liderii PSD Alba Iulia, având funcţia de consilier local PSD Alba Iulia (la un moment dat a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte al PSD Alba).

În ultimii 2-3 ani, Daniel Breaz s-a apropiat mult de PDL Alba. De altfel, într-un cadru informal, Mircea Hava, preşedintele PDL Alba, a declarat euforic: „Să vină în PDL! Dacă vine la noi îl fac rector!”.

Deşi considerat a avea şanse mari, decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale, conf. univ. dr. Ioan Gânfălean (are 57 de ani) a declarat că nu vrea să candideze la funcţia de rector.

Un posibil candidat, foarte valoros în această competiţie, ar putea fi profesorul universitar doctor Ioan Ileană - este născut în 8 iulie 1953, în acest moment îndeplinind funcţia de prorector cu Cercetarea Ştiinţifică şi Relaţiile Internaţionale. Experienţa sa ar putea să conteze mult în ecuaţia jocului politic al alegerilor.

Oricum, lupta este deschisă. Surprizele pot apărea!

*Dosarele pentru funcţia de rector se depun până în data de 19 februarie 2012, pentru ca alegerea propriu-zisă să aibă loc în 29 februarie.

 

Taguri: tanar, profesor, Daniel Breaz, favorit, lupta, functia, rector, universitate, Alba Iulia, cercetator, matematician

Ratari

Criticisme (2)

Intunericitul
06-01-2012
Sa fie oricine, numai sa nu fie sluga a PDL-ului...asa cum a fost Moise Achim !
Raspunde
Radu
21-01-2012
Dar ce? Valer Moga, de la Facultatea de Istorie nu ar fi bun ? Si el se poate da spre PDL.
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>