#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL

Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL

Revista nr. 116 | 15-01-2012 | Alexandru Mitchievici


15 ianuarie 2012, a treia zi de proteste în ţară, prima zi de protest la Alba Iulia. Facebook-ul şi-a făcut treaba şi a reuşit să strângă oamenii şi la Alba Iulia într-un protest pentru susţinerea dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD.

În ţară, toate protestele au pornit de la susţinerea pentru dr. Raed Arafat (alungat de Băsescu), dar s-au încheiat ca proteste anti-Băsescu.

Duminică, 15 ianuarie, albaiulienii (erau doar câteva zeci de persoane) s-au strâns la ora 12.00 în faţa Hotelului Cetate. În ciuda frigului albaiulienii au venit la întâlnirea de la Hotel Cetate pentru a se solidariza cu dr. Raed Arafat, care a fost alungat de preşedintele Băsescu din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

De la bun început jandarmii au avut cunoştinţă de programarea mitingului pro-Arafat, aşadar au venit la întâlnirea de la Hotel Cetate, supraveghiind atent toate mişcările demonstranţilor.

De subliniat că pe lângă jandarmi au venit poliţişti de la Sebeş, îmbrăcaţi civil, şi poliţişti de la Poliţia Rutieră. De asemenea, printre jurnalişti s-au strecurat şi fotografi ai PDL Alba, trimişi să monitorizeze demonstraţia şi participanţii.

După jumătate de oră de aşteptare, demonstranţii au început să mărşăluiască prin oraş: la început au dorit să meargă spre Prefectura Alba, dar jandarmii au blocat trecerea demonstranţilor dincolo de Catedrala Ortodoxă.

După o negociere cu jandarmii, demonstranţii au spus rugăciunea „Tatăl Nostru” la troiţa din faţa Catedralei Ortodoxe. Apoi au luat-o pe Bdul Transilvaniei, până la Monumentul Eroilor din Decembrie 1989 (lângă Cinema Dacia) şi apoi pe Bdul Revoluţiei, trecând pe lângă Spitalul Judeţean.

La trecerea pe lângă spital s-a strigat minute în şir: „Arafat, Arafat” şi „SMURD”.

Pe traseu, demonstranţii au scandat permanent:
Arafat, Arafat
Veniţi cu noi ca în 22
Nu vă fie frică şi Băsescu pică
Ieşi afară javră ordinară
Piticu şi cu Chioru au minţit poporul
Staţi în balcoane şi muriţi de foame
Băsescu şi ai lui să se ducă dracului
Noi suntem poporul, jos cu dictatorul
Nu vrem comasate, vrem anticipate
Băsescu la puşcărie
La Aiud, Băse la Aiud

În timpul marşului s-a cântat „Deşteaptă-te române”, imnul de stat al României.

La final se strânseseră peste 200 de persoane, o lume pestriţă - aşa cum se întâmplă la cele mai multe proteste: profesori, doctori, reprezentanţi ai partidelor politice veniţi ca simpli cetăţeni (PNL - Florin Roman, Simone Albani, PSD - Ovidiu Jidveian, PNŢCD, PP), sindicalistul Marius Sepi (venit ca persoană particulară), studenţi, foşti militari, pensionari, oameni simpli, tineri din galeria de fotbal a echipei FC Unirea sau chiar câţiva cerşetori.


 


Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL Albaiulienii s-au mobilizat pentru un miting anti-Basescu si anti-PDL
Taguri: albaiulienii, s-au mobilizat, miting, anti-Basescu, anti, PDL, SMURD, Raed Arafat, javra, ordinara, alegeri, anticipate, comasa

Ratari

Criticisme (4)

p41nk1ll3r
15-01-2012
60 de fraieri iesiti in strada condusi de PNL.. cel putin asa am vazut.. PNL era fruntea "revolutiei" din alba iulia, nu asa se face revolutie prieteni PNL-isti.. lasati omul de rand sa iasa in strada de bunavoie nu instigat de anumite culori politice !!!!! Haideti frati romani in strada sa scapam de toata gloata politica din romania si pe urma sa instauram o alta "dictatura".. o dictatura impusa de noi pentru bunastarea omului de rand.
Raspunde
Sebastian
16-01-2012
Nu te obosi prietene. PDl-ul pe care îl susţii şi-a mâncat credibilitatea. Protestul a fost organizat pe reţelele de socializare ştie toată lumea iar participanţii au fost diferite categorii de oameni nemulţumiţi şi nu doar membri ai unor partide. Încercarea ta de discreditare nu ţine. Nemulţumirea este foarte mare faţă de idolii tăi portocalii şi nimic nu mai poate schimba asta. Înţelegi?
Raspunde
horea
17-01-2012
pdl si pnl =aceeasi mizerie sau in locul pnl psd ca rimeaza si asa .in fine jos clasa politica sa vina altii flamanzi sa ne conduca poate nu or sa mai fure atata cat astia
Raspunde
Pica
17-01-2012
Prima data sa scapam de Basescu si haita lui...si apoi luam totul de la zero... Putem recladi Romania...
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>