#451
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Un concert de zile mari pentru salvarea unui suflet... Maria Beatrice Onac

Un concert de zile mari pentru salvarea unui suflet... Maria Beatrice Onac

Revista nr. 115 | 12-06-2010 | Alexandru Mitchievici

Ziua de marţi, 8 iunie, va rămâne una în istoria solidarităţii locuitorilor din Alba Iulia: în această zi a avut loc un concert caritabil pentru Maria Beatrice Onac. Născută pe 15 august 2008, micuţa Beatrice are nevoie de bani pentru anumite operaţii în străinătate. Diagnosticul fetiţei este de paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastic-diskinetică.
Spectacolul a fost prezentat de Elena Anghel, de la Consiliul Judeţean Alba. Prezentatoarea a amintit sponsorii şi susţinărorii campaniei umanitare pentru strângerea celor 20.000 euro, a amintit şi partenerii media.
Concertul a fost deschis de corul de copii Theotokos al Arhiepscopiei Ortodoxe de Alba Iulia avându-l dirijor pe părintele Călin Bulac.
A urmat mereu tânărul Daniel Avram cu muzica sa folk; printre piesele cântate de Daniel Avram s-a numărat şi „Casa de Dragoste” (pe versurile poetului albaiulian Dumitru Mălin), piesă care va da numele unui viitor CD-album.
Victor Geogean Band a adus în Sala Mercur armoniile jazzistice. Componenţa trupei: Ferdinand Borca - tobe, Cornel Ghergely - clape, Victor Zeng - chitară bass, Victor Geogean - acordeon, Laura Orian - solistă, Levi Szocs - sonorizare.
Un punct important în spectacol a fost prezenţa lui Sebastian Onac, care şi-a dovedit calităţile de tenor, acompaniat fiind de Daniel Iancu - vioară şi Victor Geogean - clape. Daniel Iancu este vioara de aur a formaţiei „Crai Nou” în care cântă şi Nicolae Furdui Iancu.
Declaraţia tatălui fetei a fost una plină de emoţie şi demonstrează hotărârea celor doi părinţi de a nu lăsa boala să învingă!
„Mi s-a spus că nu va putea să conducă maşina; m-am gândit că o să meargă cu taxiul. Mi s-a spus că nu va putea să scrie; m-am gândit că o să-i cumpăr un laptop. Mi s-a spus că s-ar putea să nu poată umbla... Nu vreau să-i iau un cărucior!”, a spus Sebastian Onac la finalul propriului recital.
Trebuie spus că spectacolul a fost susţinut total de o importantă voce a operei româneşti: soprana Daniela Vlădescu, venită de la Constanţa special pentru concertul dedicat Mariei Beatrice Onac. Daniela Vlădescu este în acelaşi timp şi director al Teatrului Liric din Constanţa.
Din această acţiune nu putea lipsi interpretul albaiulian Ionuţ Fulea, care a delectat auditoriul cu romanţele sale. Ionuţ Fulea a fost acompaniat de Daniel Iancu (vioară), Victor Geogean (acordeon), Victor Zeng (bass), Cornel Ghergely (clape).
Ultimul artist al serii a fost celebrul Nicolae Furdui Iancu, interpret cu o voce foarte melodioasă. Scena a avut la final trei interpreţi care au cântat alături: Nicolae Furdui Iancu, Ionuţ Fulea şi Sebastian Onac.
Copila a fost prezentă la spectacol, alături de mama sa, Iulia Onac. În urma spectacolului s-au strâns 5.400 euro şi chiar dacă mai e nevoie de o anumită sumă, părinţii sunt optimişti. Noi suntem alături de ei, optimişti!
Printre cei prezenţi la spectacol s-au numărat Ion Dumitrel (preşedintele CJ Alba), Marian Aitai, Sorin Bumb (vicepreşedinte CJ Alba), Daniela Floroian (dir. adj. la Centrul Cultural „Augustin Bena” al Judeţului Alba), Valer Cerbu (directorul Colegiul Naţional „HCC”), Simone Albani (vicepreşedintele PNL Alba) şi alţii...

Sponsor principal al campaniei de strângere a sumei necesare pentru operaţie este OMNIASIG SA, firmă din Bucureşti care are cea importantă contribuţie, prin intermediul albaiulianului Florin Roman şi a d-nei Gal, director al filialei Alba. Ceilalţi sponsori şi susţinători ai campaniei umanitare sunt: Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Colegiul Naţional „HCC”, Casa Judeţeană de Pensii Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru - Alba Iulia; familia Macarie, patronii restauratului Mercur Stil, care a găzduit evenimentul, Cofetaria Corina, Cofetaria Aladin, Domeniile Boieru Ciumbrud şi Jidvei SRL, Copykit, Tipografia ANTEL, Florăria Ichebana, Hotel Parc Alba Iulia, Tiporex.
De asemenea, trebuie menţionaţi colegii celor doi părinţi care sunt dascăli la Colegiul Naţional „HCC”, cadre didactice din şcoli şi grădiniţe din Alba Iulia şi din judeţ. Alături de presa locală, Informaţia de Alba a fost partener media.
Printre cei care susţin campania se numără şi elevi din Colegiul „HCC”, Colegiul Miliar Liceal „Mihai Viteazul”, Liceul Sportiv Alba Iulia, Liceul Teoretic din Ocna Mureş, şcoli din judeţ.
 


Un concert de zile mari pentru salvarea unui suflet... Maria Beatrice Onac Un concert de zile mari pentru salvarea unui suflet... Maria Beatrice Onac Un concert de zile mari pentru salvarea unui suflet... Maria Beatrice Onac Un concert de zile mari pentru salvarea unui suflet... Maria Beatrice Onac Un concert de zile mari pentru salvarea unui suflet... Maria Beatrice Onac Un concert de zile mari pentru salvarea unui suflet... Maria Beatrice Onac Un concert de zile mari pentru salvarea unui suflet... Maria Beatrice Onac Un concert de zile mari pentru salvarea unui suflet... Maria Beatrice Onac Un concert de zile mari pentru salvarea unui suflet... Maria Beatrice Onac
Taguri:concert, de zile mari, salvarea, unui, suflet, Maria Beatrice Onac, solidaritate, Alba Iulia, restaurant, Mercur, 8 iunie 2010

Ratari

Criticisme (1)

elena anghel
01-11-2011
Cred ca Iulian Brok nu a participat la niciunul din spectacolele la care face referire (evident, datorita varstei) dar constat, cu surprindere, aceeasi fixatie pentru legatura EA cu perioada Cantarii Romaniei. Mai mult,o perceptie personala este asimilata memoriei albaiulienilor.Pt.asezarea adevarului in tipare corecte: toate cele trei premii I si titlul de laureat la CR (cronologic) s-au datorat unor recitaluri din creatia poetilor Petru Anghel*1985, Lucian Blaga*1987 si M.Eminescu*1989. Acestora se adauga alte recunoasteri publice si premii pt.prestatii artistice din creatia unor autori fara nici o legatura cu epoca...recunoasteri ce recompenseaza talentul, pasiunea si, mai ales, truda, calitati care au recomandat-o si in spectacolele vremii, unele sustinute alaturi de mari actori, vezi Mircea Albulescu, Traian Stanescu, Silvia Ghelan,Eusebiu Stefanescu, Teofil Valcu s.a., in regia unor nume cunoscute: Cornel Todea, Olimpia Arghir,Sergiu Ionescu. Apoi, daca nedumerirea EA fata de aceleasi aprecieri ale autorului in ziarul cu pricina, intr-un context lipsit de adevar si cat se poate de ostentativ, se poate numi "clinci", se cuvin multumiri pt.improspatarea memoriei impreuna cu regretul de a nu fi renuntat la respectul cu care ati fost invredniciti, inca de la primele derapaje de la un minim bun simt, deontologie profesionala si omenie.
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>