#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
In Cetatea Alba Iulia se deschide Centrul Cultural Poarta 7

In Cetatea Alba Iulia se deschide Centrul Cultural Poarta 7

Revista nr. 109 | 25-11-2011 | Alexandru Mitchievici


Inaugurarea mult aşteptată a Centrului Cultural Poarta 7 va avea loc luni, 28 noiembrie 2011... în ciuda primarului Mircea Hava, care s-a cam opus acestui proiect.

După 5 ani de lucrări de restaurare în Cetate şi evenimente culturale, Asociaţia R.Y.M.A. (Revolutionary Youth Movement for Art) anunţă deschiderea oficială a Centrul Cultural POARTA 7.
Asociaţia R.Y.M.A. oferă o mostră de cultură şi divertisment ce vine în completarea programului iniţiat de către Primăria Alba Iulia şi Prefectura Alba cu ocazia Zilei Naţionale a României.
 
„Împreună dăm viaţă Cetăţii, este o provocare lansată de Asociaţia R.Y.M.A. şi o invitaţie pentru autorităţile locale, ONG-uri, firme particulare şi locuitori ai Albei Iulia de a-şi reuni forţele pentru un scop nobil, acela de a revitaliza inima culturală a celeilalte capitale a României. Este o campanie de implicare activă în viaţa Cetăţii şi de conştientizare a locuitorilor oraşului de imensul ei potenţial arhitectural, cultural, turistic şi mai ales economic. Aşadar, invităm pe toată lumea să treacă pragul acestei „porţi” pe care noi, cu mândrie, o deschidem”, a spus Cristina Anghel Cândea, preşedintele Asociaţiei R.Y.M.A.

Deschiderea oficială a Centrului Cultural Poarta 7 va fi marcată prin 6 zile pline de evenimente: proiecţii de film, expoziţii, concerte, petreceri, workshop-uri şi alte surprize. Intrarea la toate evenimentele este liberă.

Centrul Cultural Poarta 7 înseamnă 600 mp de spaţii interioare şi 5.000 mp de curţi exterioare.

Punctul culminant al evenimentelor de la POarta 7 va fi concertul jazz susţinut de Alexandrina Hristov, precum şi vernisajul expoziţiei celebrului caricaturist Ştefan Popa Popas.

Evenimentul este sprijinit de Ordinul Arhitecților din România, Primăria şi Prefectura Municipiului Alba Iulia şi are ca partener în organizare, Asociaţia pentru Susţinerea şi Promovarea Artiştilor-A.S.P.A. din Braşov.


 

Taguri: Cetatea, Alba Iulia, se deschide, centrul, cultural, Poarta 7, RYMA, ziua, nationala

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>