#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Cu excavatorul prin castrul roman al Legiunii a XIII-a Gemina de la Alba Iulia

Cu excavatorul prin castrul roman al Legiunii a XIII-a Gemina de la Alba Iulia

Revista nr. 108 | 19-11-2011 | Alexandru Mitchievici


În ultimul an presa independentă din Alba Iulia (atât cât mai există, nu pseudo-jurnaliştii care îl laudă pe primar că plantează 3 copaci) a semnalat mai multe abuzuri în siturile arheologice: în ravelinul Trinităţii, în castrul roman (în zona fostului Parc Custozza) etc.

Ziua de vineri, 18 noiembrie 2011, va rămâne înscrisă în istoria oraşului Alba Iulia ca o zi de tristă amintire. Excavatoarele firmei care lucrează în situl arheologic din fostul Parc Custozza au intrat fără milă în situl de epocă romană.

Au fost scoase cu excavatorul zeci de pietre din pretorium-ul Legiunii a XIII-a Gemina de la Alba Iulia. Anunţăm pe această cale pe cei îndrituiţi, şi anume Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba, Primăria Alba Iulia şi Grup Corint (firma care „reabilitează” Cetatea Alba Iulia) că s-a comis o crimă arheologică la Alba Iulia. Nu vă pasă, dar cineva va vedea aceste poze şi aceste rânduri şi va face ceva. La Alba Iulia arheologia se face în bătaie de joc! Vechiul oraş Apulum plânge în faţa nepăsării, uitării...

Dacă ministrul Culturii „se deşteaptă” (cum zice imnul de stat) în ceasul al 12-lea, poate va salva ce se mai poate salva din situl roman de la Alba Iulia, ne referim la vestigiile de pe suprafaţa vechiului Parc Custozza.

Fie-vă arheologia uşoară, nesimţiţilor! Amin!

 


Cu excavatorul prin castrul roman al Legiunii a XIII-a Gemina de la Alba Iulia Cu excavatorul prin castrul roman al Legiunii a XIII-a Gemina de la Alba Iulia Cu excavatorul prin castrul roman al Legiunii a XIII-a Gemina de la Alba Iulia
Taguri: excavatorul, prin, castrul, roman, Legiunea, XIII, Gemina, Alba Iulia, Apulum, distrugeri, crima, arheologica

Ratari

Criticisme (4)

Ionela
20-11-2011
nu pot crede asaceva este o total lipsa de bunsimt din partea administratiei locale tot ce se intimpla acolo dupa atitea sesizari primaria trece in continuare peste voia oamenilor inseamna nesimtire de ce nu se trece la executare silita?nu are nimeni ac de cojocul acestor ALESi?
Raspunde
Autor
20-11-2011
Se pare ca nu a gasit nimeni ac de cojocul lor.
Raspunde
hava
20-11-2011
multumiri speciale Grupului Corint pt grija si atentia acordata celor 1900 de ani de istorie si pt "conservarea" a numeroase vestigii romane si medievale!
Raspunde
Ionel
21-11-2011
Oamenii astia profita gros de prestatia noastra de mormoloci! Trebuia sa lovim buldozerele cu pietre, ca cineva sa ia act de ticalosie. Oricum, toti vinovatii, cu nume stiut, vor avea parte de o Vesnica Pomenire. Poate ca in timpurileapropiate vor avea parte si de un frumos Proces! Neam de iobagi sculati-va!!
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>