#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Copiii de la Gradinita nr. 11 Alba Iulia la primul contact cu magia baschetului

Copiii de la Gradinita nr. 11 Alba Iulia la primul contact cu magia baschetului

Revista nr. 104 | 22-10-2011 | Alexandru Mitchievici


Aproximativ 20 de copii de la Grădiniţa nr. 11 din Alba Iulia au făcut vineri, 21 octombrie o vizită la sala de sport a Universităţii „1 Decembrie 1918”: a fost o primă întâlnire cu echipa de baschet CSU Alba Iulia. Copiii au asistat la o parte din antrenamentul sportivelor, au prezentat la rândul lor un scurt moment de încălzire şi înviorare pe care o fac zilnic la grădiniţă şi împreună cu baschetbalistele au exersat câteva noţiuni elementare în jocul de baschet, cum ar fi pasarea mingii şi aruncarea la coş.

Acţiunea face parte din cadrul unui parteneriat dezvolatat între CS Universitatea şi Grădiniţa Nr. 11 din Alba Iulia. Parteneriatul va continua cu alte şapte activităţi desfăşurate lunar între cele două intituţii.

„De doi-trei ani am dorit să iniţiem un parteneriat cu o intituţie care sa aibă un profesor de educaţie fizică. Această ocazie s-a ivit în acest an şi sunt fericită că am reuşit să fim parteneri cu Universitatea „1 Decembrie 1918”, deoarece mişcarea şi exercitiul fizic este o componentă principală a dezvoltării armonioase a organismului unui preşcolar”, spune Camelia Stanciu, profesor învăţământ preşcolar la Grădiniţa nr. 11.

Şi aceasta face parte din seria de activităţi care îşi propun să atragă copiii spre sportul de echipă încă de la vârste fragede.

În acest moment echipa CSU Alba Iulia are mai multe colaborări cu unităţi de învăţământ preşcolar din Alba Iulia, colaborări care sunt parte integrantă a unui program naţional, iniţiat de Federaţia Română de Baschet.

Să mai notăm faptul că CSU Alba Iulia întâlneşte sâmbătă, 22 octombrie, în deplasare pe Olimpia Bucureşti. Meciul începe la ora 12.30, în Sala „Prof. Octavian Dimofte” din capitală, într-o partidă care contează pentru etapa a V-a a campionatului.

Albaiuliencele au înregistrat o serie de 4 partide victorioase.

 

Taguri: copiii, gradinita, nr. 11, Alba Iulia, primul, contact, magia, baschetului, CSU, universitate, Olimpia, Bucuresti

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>