#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Traian Basescu a desfiinat 740.000 locuri de munca in ultimii ani, acuza Victor Ponta

Traian Basescu a desfiinat 740.000 locuri de munca in ultimii ani, acuza Victor Ponta

Revista nr. 102 | 09-10-2011 | Alexandru Mitchievici


Prezent vineri, 7 octombrie 2011, la Alba Iulia, preşedintele PSD a vorbit şi despre partea propagandistică a proiectului minier de la Roşia Montană, legat de cele 3.000 de locuri de muncă pe care RMGC susţine că le va înfiinţa dacă va fi demarat proiectul minier din Munţii Apuseni.

Întrebare din partea jurnaliştilor: „Ce alternativă credeţi că ar fi posibilă la Roşia Montană în afară de proiectul minier? Ar fi posibile alte investiţii care să aducă mai multe locuri de muncă?”

Victor Ponta, preşedintele PSD: „E totuşi un gen de propagandă şi n-aş vrea chiar toţi să părem uşor de prostit pe tema asta. În România, în ultimii 2 ani, sub conducerea dlui Băsescu, s-au pierdut 740.000 de locuri de muncă.

Să înţeleg că dl Băsescu le face pe cele 740.000 locuri de muncă, plus cele 2.500 care se vor desfiinţa la Jucu, plus cele 1.100 care se desfiinţează la Rovinari, le face pe toate aicea? Pentru că totuşi e un gen de propagandă la care eu trebuie şi simt nevoia să reacţionez.
2.Întrebarea este următoarea: dvs şi orice om din această ţară este dispus, aşa cum s-a întâmplat la Baia Mare, să-şi distrugă viaţă, pentru ca să câştige o companie listată la Bursa din Toronto?
Pentru că tot aud povestea asta şi deja cred că se exagerează modul de a face propagandă.
Evident că locuri de muncă în această ţară nu poţi să faci doar dacă are Băsescu o înţelegere cu o firmă din străinătate; locuri de muncă în această ţară poţi să faci dacă ai o politică şi o strategie pentru a face locuri de muncă. Deocamdată s-au pierdut 740.000 de locuri de muncă, şi câteva mii dintre ele exact în minerit şi în energie, dacă tot vorbim de acest domeniu, în ultimii 2 ani de zile.

Există vreun proiect al lui Băsescu care crează din nou aceste 740.000 de locuri de muncă şi nu-l lasă USL-ul!?

Deocamdată înţeleg că autorizaţiile nu ies de la Guvernul Boc, nu din cauza USL-ului. Şi am văzut că dl Borbely (n.a. – ministrul care conduce Ministerul Mediului) s-a trezit şi cu un dosar penal ca să semneze autorizaţia. Este un mod mafiot de a face o afacere în România. Eu la asta am să mă opun tot timpul şi o să mă opun tot timpul. Iar discursurile repet propagandistice... eu nu am văzut până în acest moment – în afară de partea de publicitate – ceva serios care să spună câţi oameni vor lucra acolo şi cu ce riscuri pentru sănătatea lor.

Am văzut la Nokia cum urmau să lucreze 15.000 de oameni, aşa spunea dl Băsescu, şi au angajat 2.400 şi vor fi daţi toţi afară, din cei 15.000 ai lui Băsescu. Daţi-mi voie să nu înghit orice gen de propagandă aşa cum n-am fost de acord că orice politician din România trebuie să primească bani ca să facă propagandă pentru un proiect. Nu este treaba Preşedintelui României, este treaba Guvernului, este treaba instituţiilor de profil şi este treaba oamenilor de aici. Pentru că Băsescu nu trăieşte la Roşia Montană...”.


 

Taguri: Traian Basescu, a desfiinat, 740.000, locuri, munca, ultimii, ani, acuza, Victor Ponta, PSD, presedinte, RMGC, cianuri, Rosia M

Ratari

Criticisme (2)

Doru
09-10-2011
Basescu a desfiintat vreo 500.000 de posturi de pensionar, pe care i-a trimis de-a dreptul la Sf. Petru.
Raspunde
Mihai
13-10-2011
Ma dezgusta faptul ca toti stam in spatele unui monitor si ne batem cu pumnul in piept... Dar cand e vorba de actiune, toti santem cu ceata de iepuri dupa noi... Nu guvernanti sunt de vina pentru ca o ducem noi prost, noi suntem de vina pentru ca inghitim... unde sunt cei 750.000 de oameni lasati fara slujba? de ce nu au nimic de zis? Dar, asa suntem noi, batem din gura si asteptam sa cada din cer... Daca vrem ceva cu adevarat, de ce nu ne facem auziti? Daca numa in spatele monitorului ne plangem, sa fim siguri ca numai monitorul o sa ne asculte...
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>