#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Basescu, aurul si cianuro-dolarii

Basescu, aurul si cianuro-dolarii

Revista nr. 100 | 10-09-2011 | Alexandru Mitchievici


De ce a fost Băsescu la Roşia Montană?

Nişte SPP-işti de bine ne-au anunţat că vizita lui Traian Băsescu la Roşia Montană trebuie legată de faptul că luna iulie a anului 2011 a fost secetoasă. Ei şi?, veţi zice voi, cititorii revistei elctronice Plaiu Luminatu. Din cauza căldurii, preşedintele a fost foarte însetat, în plus a avut şi nişte reununi cu colegii de la Academia Navală la Neptun. Prin urmare, rezervele strategice de whiskey ale statului român s-au epuizat. Aşadar nevoia l-a scos pe Băsescu din Bucureştiul supra-încălzit şi prăfuit şi l-a adus la Roşia Montană la sfârşitul lunii august 2011...

Băsescu are multe defecte, dar în mod clar nu e naiv şi nici prost. Preşedintele ştie că dacă porneşte proiectul minier de la Roşia Montană, PDL-ul va câştiga foarte mulţi bani. De asemenea visteria Cotroceniului se va îmbogăţi, iar rezervele de whiskey vor fi refăcute.

În pregătirea alegerilor din 2012, dar şi pentru alegerile prezidenţiale din 2014, PDL-ul are nevoie de mulţi bani. Toţi din vârful PDL-ului ştiu că dacă partidul pierde la diferenţă mare în alegeri, există riscul ca DNA-ul să-i salte pe mulţi portocalii. De asemenea, o parte din primarii şi parlamentarii pedelişti ar putea trece în tabăra câştigătoare... în cazul în care USL-ul se impune categoric în 2012...

În 29 august 2011, preşedintele Băsescu a fost întâmpinat la Roşia Montană de Dragoş Tănase, directorul general al RMGC, numeroşi angajaţi ai RMGC şi mulţi localnici plătiţi de compania minieră pentru a demonstra în favoarea proiectului în momentul vizitei înaltului oaspete de la Bucureşti.

Ca un fel de concluzie: Traian Băsescu, PDL-ul şi clientela sa are nevoie de proiectul RMGC. Noi ştim că RMGC-ul urmăreşte şi bogatele zăcăminte de uraniu din Apuseni, nu doar aurul. De fapt, uraniul este ţinta nespusă, nedeclarată a RMGC-ului.

Dar despre cocktailul de interese, aur, uraniu şi dolari de la Roşia Montană vom vorbi într-un articol viitor!

*Acest text este un pamflet şi se tratează ca atare... cu zâmbetul pe buze.

 

Taguri: Traian Basescu, aurul, cianuro-dolarii, El Dorado, Rosia Montana, cianura, RMGC, canadieni, proiect, minier

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>