#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Festivalul de muzica populara Strugurele de Aur 2011

Festivalul de muzica populara Strugurele de Aur 2011

Revista nr. 99 | 04-09-2011 | Alexandru Mitchievici


În perioada 8-11 septembrie 2011 la Alba Iulia şi Jidvei are loc a XI-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”.

Ca şi în anii trecuţi evenimentul va avea loc la Alba Iulia (primele 3 zile) şi la Jidvei (ultima zi).

Programul festivalului:

Joi, 8 septembrie 2011 - Alba Iulia

Ora 18.30 Concurenţi – prima zi de concurs
Ora 20.15 Recitaluri: Ansamblul Jidvei-România şi Junii de la Jidvei
Recitaluri cu cântece premiate despre vie şi vin: Ana Maria Ion Oprişan, Daniel Pop, Dorel Pintea
Recital Valentin Bertea (Moldova)
Recital Mioara Velicu (Moldova)
Recital Georgel Nucă, Gheorghe Gheorghe, Alexandru Petcu, Gabriel Andrei
Recital Liliana Laichici
Recital Mariana Deac
Recital şi lansare de album Nicolae Furdui Iancu, acompaniat de Orchestra Jidvei-România

Vineri, 9 septembrie 2011 - Alba Iulia

Ora 18.30 Concurenţi
Ora 20.15 Recital Ansamblul Jidvei-România şi Junii de la Jidvei
Recital al laureaţilor anilor precedenţi: Eugenia Horoba şi Alexandru Pugna; Ovidiu Homorodean, Alisa Toma, Florin Mircea Târziu, Sebastian Stan şi Ancuţa Matei; Ciprian Roman, Felicia Stoian, Antoanela Ferche, Liviu Buţiu şi Daniela Ionela Jurjuţ

Sâmbătă, 10 septembrie 2011 - Alba Iulia


Ora 18.30 Gala laureaţilor
Ora 20.15 Recital Ansamblul Jidvei-România şi Junii de la Jidvei
Recital Sergiu Cipariu
Recital al laureaţilor anilor precedenţi: Roxana Reche, Alexandru Pal şi Ioana Breda Morar
Recital Marele Premiu 2005: Gabriela Tuţă
Recital Marinela Baba
Recital Reta Rus
Recital Anca Ilca Mureşan
Recital Leontina Fărcaş, Ina Todoran, Bianca Şuşman
Recital Gavriil Prunoiu şi grupul vocal bărbătesc „Doruri muscelene”
Recital Mariana Anghel
Recital Cristian Pomohaci
Recital Sava Negrean Brudaşcu şi prof. Ioan Berci
Recital Ansamblul „Augustin Bena” al judeţului Alba

Duminică, 11 septembrie 2011 – Jidvei, Piaţa Primăriei


Ora 14.00 Recital formaţii folclorice locale: recitaluri susţinute de 15-20 de cunoscute ansambluri şi formaţii folclorice de amatori de pe Valea Târnavelor şi de pe Valea Mureşului
Ora 18.00 Ecou Gala Laureaţilor
Recital Ansamblul Jidvei-România şi Junii de la Jidvei
Recital Ansamblul Augustin Bena al judeţului Alba
Recital al laureaţilor anilor precedenţi: Roxana Reche, Alexandru Pal şi Ioana Breda Morar
Recital Marele Premiu 2005: Gabriela Tuţă
Recital Marinela Baba
Recital Reta Rus
Recital Ana Ilca Mureşan
Recital Leontina Fărcaş, Ina Todoran şi Mugurii de Tezaur: Bianca Şuşman, Ştefana Lazăr, Cristina Todor, Ana-Maria Gligor şi Andrei Lazăr
Recital Gavriil Prunoiu şi grupul vocal bărbătesc „Doruri muscelene”
Recital Mariana Anghel
Recital Niculina Stoican
Recital Cristian Pomohaci
Recital Sava Negrean Brudaşcu şi prof. Ioan Berci
Recital Nicolae Furdui Iancu

Evenimentul va fi prezentat de realizatoarea de emisiuni de muzică populară Marioara Murărescu. Festivalul este produs de Jidvei SA, cu sprijinul CJ Alba şi TVR.


 

Taguri: festival, muzica, populara, strugurele, aur, 2011, editia a XI-a, Marioara Murarescu, Alba Iulia, Jidvei

Ratari

Criticisme (8)

iancu
07-09-2011
De cind sunt laureati al festivalului Jidvei Pal si Breda? S-au lipit pe linga artista noastra Roxana.Asa fac oportunisti si apoi se lauda ce mari artisti sunt ei.Fara pile la consiliu nu ar urca ei pe nici o scena.
Raspunde
mary
07-09-2011
se zvoneste ca Pal si Reche se casatoresc. Nu fi naiva Roxana nu vezi ca asta te ia ca sa profite de cunostintele si relatiile tale.Am inteles ca e venit de prin Moldova, muritor de foame.Cred ca ai aici destui admiratori.
Raspunde
 
Radu-Vasile
09-09-2011
Domnisoara Mary, Alexandru Pal nu este din Moldova ci din Tulcea din cate cunosc eu(si acolo au destul peste). Se spune ca odata fiind pe pamant Dumnezeu si Sf. Petru mergand pe drum au intalnit o fata frumoasa si harnica, o fata urata si lenesa, un baiat frumos si harnic si un baiat urat si lenes. La intrebarea Sf. Petru care cum se vor casatorii, Dmnezeu a spus ca baiatul urat si lenes se va casatorii cu fata cea frumoasa si harnica iar cel frumos si harnic cu cea urata si lenesa. Mirat, Sf. Petru a spus nu este pacat Doamne, dar Dumnezeu intelept a spus "si acestia trebuie sa traiasca" . Sper ca ati inteles, daca chiar este vorba doar de interes. Cinstit, nici mie nu imi inspira prea multa incredere Dl. Pal (ca om nu ca artist)insa daca Roxanei ii place atunci ar fi corect sa-i respectati alegerea. Roxana a trait fericita pana acum, pe cale de consecinta incape si ceva nefericire in sufletul ei.
lari
07-09-2011
Spectacol de spectacol.Bravo Jdvei
Raspunde
Tinu
07-09-2011
Iancule, tare mi-e teama, ca fara "pile" 75 la suta din interpreti nu ar avea ce sa caute pe scena... Sunt multi slabi, nepregatiti....
Raspunde
 
cata
08-09-2011
Tinule...nu critica daca nu stii..e adevarat ca in ziua de azi nimic nu mai e pe dreptate...nu e vorba ca nu ar avea ce cauta pe scena ci nu ar avea ce cauta in GALA LAUREATILOR..e o diferenta... Multumesc!!!
roman
10-09-2011
avand in vedere ce EXCROC conduce orchestra JIDVEI,nici nu mai mira pe nimeni ca urca nulitati artistice in recital.Sunt convinsa ca stelu ai "apreciaza".pe bani, bineinteles. pacat ca nu vede si conducerea firmei "JIDVEI"ce deserviciu le face un asemenea neisprvit ...TALENTAT! PE BANI MULTI!...probabil!
Raspunde
Radu-Vasile
10-09-2011
Nu fiti suparata ca doar banii merg in buzunar iar talentul se apreciaza mai corect de public. Cel care isi cumpara premiile, isi fura singur caciula ca numai cu premiile nu prea are ce face, iar publicul nu prea poate fi cumparat. Talentul este sau nu si nu depinde de bani (cu exceptia utilizarii lor la cultivarea acestuia prin scoala si munca), acestia reprezentand doar scanteia dar nu pot tine locul de motorului. Faceti urmatorul experment: mancati inghetata cu sare(chiar pe bani si intr-o zi calduroasa), apoi incercati sa faceti acelasi lucru si in zilele urmatoare... astfel veti fi in pielea publicului cand audiaza un interpret fara talent.
Raspunde
 
Ionut
12-09-2011
Mare dreptate ai Radu-Vasile...publicul spune totul...lasand deoparte opinia juriului...:D
somesanca
14-09-2011
Aveti dreptul sa va exprimati opinia,dar pana a aduce acuzatii nefondate e mult. Stoica nu prea are influenta asupra juriului deloc.Atunci cand se face preselectia nu e numai stoica un juriul.Nu puteti afirma si o faceti sunteti rautaciosi caci concurentii au fost slabi .Fiecare concurent este om si fiecare zi e alfel.Da Acest Alexandru Pal nu a fost laureat la festival.O gresala .Critici multe dar nici un cuvant bun la adresa organizatorilor.Destul de urat din partea voastra caci un asemenea festival implica costuri enorme .Eu m-as bucura enorm sa am si eu acolo in zona mea oameni cu suflet pentru cultura ca fam. Necsulescu.Felcitari domnilor Claudiu si Liviu Necsulescu pentru tot ceea ce fac ,dar si celor care contribuie la bunul mers al acestui festival,ex.Sergiu Cipariu si domnul Cristian Fuga. O zi buna tuturor.
Raspunde
alabala
18-10-2011
Ioana Breda este laureata a festivalului jidvei, editia 2010, iar Alexandru Pal este laureat al festivalului jidvei inca din anul 2004. Aviz necunoscatorilor!
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>