#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Expozitia care prefateaza a III-a editie a programului Pe Drumuri Romane in Tara Motilor

Expozitia care prefateaza a III-a editie a programului Pe Drumuri Romane in Tara Motilor

Revista nr. 97 | 25-08-2011 | Alexandru Mitchievici


Vineri, 26 august 2011, de la ora 12.00, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia va găzdui vernisajul expoziţiei de fotografii „Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor”.

Expoziţia îşi doreşte să scoată în prin-plan patrimoniul cultural din Ţara Moţilor şi vestigiile limitrofe, aşa cum a fost el imortalizat fotografic de participanţii la cele două ediţii precedente (2009 şi 2010).

Drumurile romane din Ţara Moţilor sunt puţin cunoscute şi necartografiate, deşi prin bogaţia de informaţii istorice pe care le poartă şi prin frumuseţea zonelor pe care le traversează, ele merită să fie introduse în turismul cultural, după modelul european - spun organizatorii.

Realizatorii acestei expoziţii ne mai spun că programul „Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor” al Universităţii de Vară de Restaurare de Monumente şi Situri are ca scop recunoaşterea valorii istorice ale acestor vestigii şi introducerea lor în reţeaua turistică a „Drumurilor Romane” din Europa. Un aspect relevant este faptul că filozofia proiectului este inspirată de Declaraţia ICOMOS de la Quebec din 4 octombrie 2008 de „salvare a spiritului locului”, prin salvarea patrimoniului material şi imaterial, mijloc novator şi eficient de contribuţie la dezvoltarea durabilă şi socială în întreaga lume.

Expoziţia a fost realizată în colaborare de Consiliul Judeţean Alba, Rencontres du Patrimoine Europe - Roumanie (RPER), Institutul Cultural Roman şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, constituindu-se într-un prolog al celei de a III-a ediţie a programulului „Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor”.

Expoziţia poate fi văzută la Alba Iulia în perioada 26 august-30 septembrie 2011.

 

Taguri: expozitia, prefateaza, editie a treia, programul, pe drumuri, romane, Tara Motilor, muzeul, Unirii, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>