#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
CJ Alba a fost pe punctul de a inapoia ministerului Spitalul Judetean Alba

CJ Alba a fost pe punctul de a inapoia ministerului Spitalul Judetean Alba

Revista nr. 96 | 15-08-2011 | Alexandru Mitchievici


În ultima conferinţă de presă a PDL Alba, vicepreşedintele PDL Alba a vorbit de „reorganizarea” Spitalului Judeţean Alba. O veste bună este că Spitalul Judeţan Alba nu mai are datorii.

Sorin Bumb: „Începând cu 1 iulie 2010 acest spital a fost trecut de la Ministerului Sănătăţii în administrarea Consiliului Judeţean Alba. Atunci avea o datorie de 7,2 milioane de lei (lei noi). Începând cu această lună (august 2011), această datorie nu mai există: deci s-au plătit toate facturile restante. Noi, Consiliul Judeţean Alba, vom investi în investi în acest spital, în achiziţionarea de aparatură medicală şi în modernizarea Secţiei de Oncologie. Vreau să mulţumesc senatorilor Pereş şi Dobra pentru sprijinul imens pe care l-am avut noi, ca şi Consiliul Judeţean Alba, în demersurile făcute la Ministerul Sănătăţii, şi ieri am primit avizul conform al Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea sau o nouă organizare a Spitalului Judeţean.
Chiar în acest moment (vineri, 12 august 2011) este Consiliul de Administraţie sus la Spitalul Judeţean şi de săptămâna viitoare va începe această reorganizare. Scopul acestei reorganizări este creşterea calităţii actului medical.
Sper ca imaginea Spitalului Judeţean Alba să se schimbe şi să avem într-adevăr un spital de talie naţională, un spital care să corespundă nevoilor oamenilor din judeţul Alba. Această reorganizare va consta în: se vor da examene pentru şefii de secţii, se vor reorganiza secţiile şi modul de funcţionare, toate fluxurile din spital... Noua conducere, cei care sunt în aparatul de conducere actual vor găsi formula optimă pentru ca acest spital să fie funcţional şi pentru aceasta au avut exemple de bună practică, au văzut spitale atât din ţară cât şi din străinătate, au încercat... sau încearcă să implementeze ce au văzut în acele spitale astfel încât acest spital să răspundă nevoilor bolnavilor din judeţ”.


Întrebat de ce va însemna „reorganizarea” Spitalului Judeţean, Sorin Bumb a declarat: „Nu este normal să fie două secţii de chirurgie, două chestii de interne, sunt chestii care nu au funcţionat normal şi care au şi creat cheltuieli suplimentare... şi ştiţi bine că în trecut banii de la Spitalul Judeţean au fost mai mulţi decât cei în prezent, deci nu puteau cu banii care i-au avut să aibă 72 miliarde (lei vechi) datorii, iar în prezent, cu reurse mai puţine, să ajungă la zi, să-şi plătească inclusiv o parte din facturile curente”.

Echipa managerială va hotărâ care este organigrama optimă pentru ca Spitalul Judeţean să funcţioneze. În perioada se vor organiza concursuri, examene, verificări, şi se vor face anumite disponibilizări, restructurări: unele secţii vor fi comasate sau reorganizate.

Consiliul Judeţean Alba va oferi peste 11 miliarde lei vechi (adică 1,1 milioane lei noi) pentru Spitalul Judeţean Alba, pentru achiziţionarea de aparatură medicală şi pentru renovarea Secţiei de Oncologie...

În acest moment Spitalul Judeţean Alba este condus de economist Nicoleta Coşarcă, persoană apropiată de PDL.

„Foarte important a fost avizul de la minister. Ei nu puteau să se organizeze altfel fără avizul conform de la Ministerul Sănătăţii. Chiar dacă au avut un management nou la Spitalul Judeţean, secţiile au rămas aceleaşi, cu aceeaşi oameni, deci nu puteau să facă absolut nimic. Noi (de la CJ Alba) dacă nu obţineam avizul de la Ministerul Sănătăţii, noi eram hotărâţi ca în şedinţa din august să dăm înapoi spitalul Ministerului Sănătăţii, să dăm o Hotărâre de Consiliu Judeţean să dăm înapoi spitalul Ministerului Sănătăţii. Pentru că ni l-au dat şi nu aveam nici o putere de organizare. Şi asta s-a întâmplat până acum: am putut doar din punct de vedere financiar, dar din punctul de vedere al organizării şi al creşterii actului medical nu am putut să facem nimic”, a mai spus Sorin Bumb.

 

Taguri: CJ Alba, a inapoiat, spitalul, judetean Alba, ministerul, sanatatii, Sorin Bumb, reorganizare, disponibilizari, concedieri

Ratari

Criticisme (2)

ll[pl[p[p[]
07-12-2011
sugi pula
Raspunde
oo90-[]0-
07-12-2011
sugi pula cosarca cu dumitrel cu toti pdlistii
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>