#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
A 5-a editie a Taberei de specializare in reabilitarea monumentelor istorice din spatiile RYMA

A 5-a editie a Taberei de specializare in reabilitarea monumentelor istorice din spatiile RYMA

Revista nr. 96 | 11-08-2011 | Alexandru Mitchievici


În perioada 28 august-4 septembrie 2011 va avea loc a 5-a ediţie a Taberei de Specializare în Reabilitarea Monumentelor Istorice de la Alba Iulia.

Evenimentul va avea loc pe latura nordică a Cetăţii Alba Iulia, în spaţiile concesionate de Asociaţia Culturală RYMA (Revolutionary Youth Movement for Art), ravelinul Sf. Elisabeta Cristina.

Tabăra va cuprinde o serie de activităţi pentru studenţii participanţi:
Analiza peisajului istoric, prezentarea temei intervenţiei şi a proiectului tehnic „Amenajarea nucleului cultural Poarta 7 pe latura de nord a Cetăţii Alba Iulia”
Curs despre cărămidă, metode de ţesere a cărămizilor: aplicaţii practice
Varul în construcţii – reţetar, aplicaţii practice
Curs despre restaurarea pietrei + aplicatii practice
Schiţa de schiţă: modele panouri informative
Restaurarea unei porţi din lemn din sec. al XVIII-lea
Probleme legate de şeminee şi aerisiri: aplicaţii practice
Proiecţii în aer liber de filme documentare, culturale şi de scurt metraj
Crearea albumului foto al taberei.

Tabăra se adresează studenţilor şi absolvenţilor de la facultăţile de Arhitectură, Istorie, Arheologie, Arte plastice, Foto-Video şi Construcţii, dar şi liceenilor şi voluntarilor care doresc să contribuie la amenajarea centrului cultural din Cetatea Alba Iulia. Participanţii au posibilitatea să înveţe şi să practice meserie într-un mediu istoric natural, creând un model de reabilitare atât pentru celelalte spaţii din Cetate, cât şi pentru alte monumente de acest gen, după cum a precizat coordonatorul Taberei, arh. Cristina Cândea.

Tabăra se axează în principal pe activităţi practice, de aceea sunt bineveniţi cei care doresc să dobândească experienţă în restaurare muncind efectiv, cursurile teoretice având o pondere de doar 20% în cadrul taberei.

Organizatori sunt Asociaţia RYMA Alba Iulia în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din Romania, Filiala Transilvania. Colaboratori: Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Specialişti invitaţi: Fidias Vasquez (Ecuador) – restaurator in piatra şi lemn, Constantin Inel – arheolog, Cătălin Borangic – meşter zidar.

Tabăra de specializare în restaurarea monumentelor istorice se poate echivala cu practica pentru studenţii de la arhitectură.

Taxa de înscriere este de 350 lei incluzând cazare în incinta Spaţiilor RYMA în dormitor cu 10 locuri, baie, duş, apă caldă, 3 mese pe zi, echipamente de protecţie, unelte de lucru, suport de curs sau 200 lei incluzând aceleaşi facilităţi, dar cu cazare la cort şi dus ecologic.

Pentru înscrieri, trimiteţi un CV până la data de 15 august 2011 pe adresa: valentin.onisoru@gmail.com sau telefon: 004.0745.592.241 şi fax: 0258-816006. Studenţii participanţi vor fi selectaţi până la data de 18 august 2011.

Atenţie! Sunt doar 20 de locuri disponibile!

 


A 5-a editie a Taberei de specializare in reabilitarea monumentelor istorice din spatiile RYMA A 5-a editie a Taberei de specializare in reabilitarea monumentelor istorice din spatiile RYMA A 5-a editie a Taberei de specializare in reabilitarea monumentelor istorice din spatiile RYMA
Taguri: spatiile, RYMA, tabara, specializare, reabilitare, monumente, istorice, Alba Iulia

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>