#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Cercetasii din Alba Iulia vor participa la cea mai mare tabara din Romania din 1936 incoace

Cercetasii din Alba Iulia vor participa la cea mai mare tabara din Romania din 1936 incoace

Revista nr. 95 | 10-08-2011 | Alexandru Mitchievici


Între 11 şi 21 august cercetaşii din Alba Iulia vor lua parte la cea mai mare întâlnire cerecetăşească din ultimele decenii în România. De asemenea este cel mai mare eveniment de educaţie non-formala, care va avea loc la Sălişte, judeţul Sibiu.

Jamboreea Naţională (prescurtata RoJAM), este a V-a Jamboree din istoria cercetaşilor din Romania. Peste 1.300 de cercetaşi români şi străini vor participa la numeroase activităţi, ateliere, îşi vor face prieteni noi, vor reintalni prieteni vechi, şi vor pleca cu o experienţă de neuitat spre casă.

Centrul Local „Axente Sever” din Alba Iulia va participa cu un număr de 23 de cercetaşi, cu două patrule de temerari (11-14 ani), o patrulă de exploratori (15-18 ani) şi trei lideri însoţitori pentru fiecare dintre patrule. Pe lângă aceştia, zece lideri şi seniori sunt în staff-ul de organizare a RoJAM.

Exploratorii şi liderul lor însoţitor au decis să meargă cu bicicletele până la Sălişte. Iată ce declară unul dintre exploratori: „Mai demult, modalitatea prin care ajungeau cercetaşii la Jamboree era pe jos, în spiritul cercetăşiei. În continuarea acestei traditii, am plănuit şi am decis să mergem cu bicicletele la RoJAM. Este un moment important în viaţa unui cercetaş, pe care îl trăim pentru prima data şi vrem să profitam de orice ocazie pentru a ne simţi cât mai bine şi pentru a ne întoarce acasă cu experienţe de neuitat”. Astfel, opt dintre cercetaşii albaiulieni vor pleca pe 11 august, pe biciclete, pentru a ajunge la evenimentul de la Sălişte.

RoJAM este un eveniment pentru tineri, de educatie non-formală, bazat pe principiile şi valorile cercetăşeşti după care se desfăşoară fiecare activitate. Cercetăşia este o mişcare educativă şi globală, cu activităţi care promovează natura şi ajută la dezvoltarea personală a fiecărui individ. Jamboreea Naţională însumează aceste trăsături. Este un eveniment care promovează dezvoltarea durabilă, implicarea în proiecte sociale în sprijinul comunităţii locale, viaţa în aer liber şi natura. Nu în ultimul rând, este un eveniment cu impact în viaţa tinerilor, care prin implicarea lor în comunitatea locală, dobândesc un rol constructiv în societate, toate acestea însumand valorile vieţii de cercetaş”, mai spun reprezentanţii cercetaşilor albaiulieni.

La Jamboreea de la Sălişte vor lua parte cercetaşi din Germania, Cehia, Ungaria, Republica Moldova şi România. Evident cei mai mulţi participanţi la Jamboree sunt cercetaşi români, provenind de la zeci de centre cercetăşeşti din ţară. Jamboreea Naţională a României este cea mai mare tabără de cercetaşi din anul 1936 încoace!

 

Taguri: cercetasi, Alba Iulia, participa, mare, tabara, Romania, 1936, incoace, jamboree, rojam

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>