#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Arta Aiudului in galerie la Viena

Arta Aiudului in galerie la Viena

Revista nr. 6 | 12-11-2009 | Alexandru Mitchievici

Fundaţia Inter-Art din Aiud surprinde tot mai mult, atât prin numărul acţiunilor, cât şi prin calitatea lor, dar şi prin locurile de desfăşurare. După New York şi Maroc, în acest weekend ce se apropie, Inter-Art-ul se mută la Viena, fosta capitală a Imperiului Austro-Ungar din care a făcut şi Transilvania parte, un oraş devenit capitală a culturii europene şi mai ales central-europene (acea Mittel-Europa de la care se revendică uneori şi intelectualitatea ardeleană).

În martie 2009 fundaţia aiudeană a organizat la sediul ONU din New York o expoziţie – „Libertate şi Artă, Fără Frontiere” – care a adunat laolaltă lucrările a 53 de artişti din 32 ţări (pictură, sculptură, fotografie etc). În perioada 19-31 mai 2009 Inter-Art-ul s-a mutat pe continentul african şi a rezultat o expoziţie („Primăvara artelor vizuale”) care a cuprins lucrări realizate de 41 de artişti din 28 ţări.

În sâmbăta ce se apropie, pe 14 noiembrie, Galeria „Time” din Viena va găzdui vernisajul expoziţiei internaţională a fundaţiei culturale din Aiud, „Inter-Art International Exhibition”, ce va fi prezentată de istoricul de artă austriac Orsolya Gowin şi de criticul de artă Ioan Hădărig din Aiud. Expoziţia poate fi văzută până în data de 21 noiembrie şi cuprinde lucrări ce sunt semnate de 55 artişti din 23 de ţări de pe toate continentele, România fiind foarte bine reprezentată: 10 pictori, 4 sculptori şi 12 fotografi. Vernisajul va fi acompaniat de muzica românească interpretată de aiudenii Marius Moga şi Claudiu Cordea (Grupul Melodis).

În aceeaşi seară, dar într-o altă sală a Galeriei „Time” va avea loc vernisajul expoziţiei „Universuri Paralele” a artistului aiudean Ştefan Balog. Cele două expoziţii româneşti din capitala Austriei pot fi văzute până pe 21 noiembrie. Dublul eveniment este sprijinit de Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud şi Consiliul Judeţean Alba.
 


Arta Aiudului in galerie la Viena
Taguri:Inter-Art, Aiud, Viena, expozitie, arta, cultura, galerie, Time

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>