#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Alba a intrat în postul Adormirii Taicii Domnului Ion Dumitrel

Alba a intrat în postul Adormirii Taicii Domnului Ion Dumitrel

Revista nr. 1 | 03-08-2009 | Alexandru Mitchievici

Preşedintele CJAlba îşi apără sărăcia şi nevoile şi neamul.

Chiar şi la Alba Iulia, cuvântul de ordine în aceste zile este cuvântul criză - un cuvânt pe care „primarul dvs” refuza în urmă cu doar câteva luni (4 sau 5 luni) să-l admită în oraşul şi judeţul portocaliu pe care le administrează pentru slăvirea Domnului Zeus, aflat în Palatul Cotroceni.

Joi, 30 iulie, a fost şedinţă la CJA, cu scopul declarat de a apăra sărăcia şi nevoile şi neamurile din marele neam liberal-democrat. Bani rectificaţi s-au găsit cu greu şi mai ales pentru colegii din Partidul Prezidenţial. La sumele scăzute din TVA pentru tot felul de programe de dezvoltare locală, e şi firesc, cel mai bine stau colegii de partid ai Taicii Domnului Dumitrel Întâistătătorul Banului Public în judeţ - şi anume Blaj (unde e Gigi Rotar - mare aducător de voturi minorităreşti în Mica Rromă) - Blajul este campionul sumelor defalcate din TVA pentru asemenea lucrări prioritare. Apoi urmează alte primării portocalii sau maronii-portocalii: la Baia de Arieş unde mai-mare este Gheorghe Bora, Teiuş - unde e Florin Tricu, Sebeş - unde e Mugurel Sârbu, Abrud - unde primare e Tiberiu Raţiu (ce nume!, urmaş de-al lui Traian şi urmaş de-al lui Raţiu). Deşi e criza cât China, Tiberiu de la Abrud a promis proiecte cât să ajungă şi la urmaşii primari ai localităţii moţeşti.

Abia după Abrud vine şi Zlatna unde, ştim prea bine, şef este un alt primar portocaliu-maroniu, care s-a murdărit după ce a emigrat la Partidul Prezidenţial.

Cugirul primarului liberal Teban nu se regăseşte pe lista cea lungă dar sărăcuţă a rectificărilor. Iar Câmpeniul lui Andreş (un alt liberal ostracizat) are mai puţini bani decât Ceru Băcăinţi, Cergău, Poşaga sau Ponor - dacă vă spune ceva numele astea. Practic, oricare comună, sat sau cătun are mai mulţi bani din rectificare decât oraşul Câmpeni, capitala moţilor. Vai, Iancule, Mare, Avrame, unde-oi fi, Măria Ta? Să vină să mai taie la grofi şi baronii portocalii care împart bănetul public cu dedicaţie atentă - de parcă moţii tăi ar fi străini de neam, ţară şi buget!

Comune liberale ca Arieşeni, Scărişoara sau Unirea au fost rase sau măcar bine frezate la capitolul rectificare bugetare. Cât despre comuna Horea, bani s-or dat că doar nu degeaba tăietorii de păduri din Apuseni şi-au pus un deputat propriu în Parlamentul României, Corneliu Olar...

Împărţeala bugetară arată un lucru tare supărător acum, în anul ăsta al marii crize economice - arată că românii la necaz nu sunt uniţi în buget şi-n simţiri, cum zice cântecu - sunt uniţi cel mult în ce priveşte chelhăneala de partid şi de stat.

Cornel Dolaru

Taguri:Ion Dumitrel, CJ Alba, Adormirea Taicii Domnului

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>